Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 14. 2. 2024.

| Servisne informacije

U dane praznika dežurstva u zdravstvenim ustanovama na jugu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja i garaža1; foto: JV-Ljubica Jocić
Rade od 7 do 20 sati i pedijatri i lekari opšte prakse; foto: Lj. J.

Zbog obeležavanja Dana državnosti četvrtak i petak, 15. i 16. februar, neradni su dani u Srbiji, pa su ta dva dana organizovana dežurstva u domovima zdravlja i apotekama u gradovima na jugu Srbije.

U niškom Domu zdravlja oba dana će u centralnom objektu od 7 do 20 sati dežurati lekari na Pedijatriji, ulaz broj 3, kao i u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih. Laboratorija će raditi do 13:30.

Infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Čair" u istom periodu će biti otvoren za sve pacijente kojima je potrebno ordiniranje infuzione terapije i pregled lekara opšte medicine. Radiće i timovi Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje i to u periodu od 7:30 do 14:30, a rad na terenu imaće i služba polivalentne patronaže.

Oni kojima bude bio potreban zubar mogu otići u Hitnu pomoć, gde će dežurati stomatolozi Doma zdravlja.

Tokom praznika u Nišu će apoteka “Ćele Kula” raditi 24 sata, dok će apoteka "Čegar" biti otvorena od 8 do 16 sati, "Durlan plus" od 8 do 20 sati, "Mediana" od 8 do 15 sati. U Aleksincu će dežurati apoteka "Arnika" od 8 do 16 sati, u Doljevcu će u istom vremenu raditi apoteka "Doljevac", a u Svrljigu apoteka „Dr.Milenko Hadžić“ od 8 do 15 sati.

I u Vranju dežurne službe

Dom zdravlja Vranje Praznično radno vreme; foto: M. D. /JVU Domu zdravlja Vranje, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih lica i radnika, Služba za zaštitu dece školskog i predškolskog uzrasta, Služba za kućno lečenje i negu, kao i Stomatološka služba radiće u periodu od 8 do 18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći radiće 24 sata, a u Opštoj bolnici rad je organizovan po sistemu dežurstava i radiće se bez prekida.

Respiratorna ambulanta u ATD radiće za vreme praznika od 8 do 18 sati, a na glavnom vakcinalnom punktu radno vreme će biti od 8 do 14 sati.

Praznično radno vreme u Prokuplju

Tokom predstojećeg državnog praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju u četvrtak i petak dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Za vreme praznika apoteke u Žitorađi, Blacu i Kuršumliji radiće od 8 do 13 sati, dok će Gradska apoteka u Prokuplju raditi od 8 do 21 sat.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

U Pirotu dežurstvo u Domu zdravlja do 18 sati

Dom zdravlja Leskovac I u Leskovcu praznično radno vreme; foto: M. M.Služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih osoba u Pirotu radiće od 8 do 18 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Stomatolozi će u Pirotu raditi od 9 do 17 sati, dok će Hitna pomoć dežurati celog dana.

Dežuraju i ambulante u Leskovcu

U Leskovcu će tokom praznika ambulanta za odrasle u zgradi Doma zdravlja raditi od 7 do 20 sati, a zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu i Guberovcu biće otvorene od 7 do 14 sati.

Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u Dečijem dispanzeru radiće 24 sata, kao i Služba hitne pomoći.

Kovid ambulanta će biti otvorena od 7 do 14 sati, a stomatolozi će dežurati do 7 do 20 sati u glavnoj zgradi Doma zdravlja, na trećem spratu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: