Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 16. 7. 2019.

| Servisne informacije

U delovima Niša pod zelenilom novo prskanje protiv komaraca

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
komarci
Akcija će trajati 3 dana; ilustracija: flickr/Gilles San Martin

Od srede 17. jula do petka 19. jula, delovi Niša sa drvećem i rastinjem prskaće se protiv komaraca. U preduzeću Sanit M&M, koje se bavi dezinsekcijom, upozoravaju građane da ne borave na mestima koja se prskaju, a pčelare da zaštite svoje insekte.

U sredu od 5 do 9 sati prskaće se drvoredi, parkovi i izletišta u opštinama Crveni Krst i Pantelej, u četvrtak u istom terminu biće "na meti" Niška Banja i parkovi, dvrošta crkava i delovi pored reka opštine Medijana, a od 18 do 21 sat Palilula. Poslednjeg dana komarci će se uništavati u ulicama sa drvoredima u opštini Medijana.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice preduzeće Sanit M&M poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava - kažu u niškom preduzeću.

Ukoliko vremenske prilike budu nepovoljne, tretman će biti odložen za prvi sledeći dan.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti preduzeću Sanit M&M na telefone 018/258-019 i 018/243-876.

Raspored i termini zaprašivanja:

Sreda, 17. jul - od 18 do 21 sat

Opština Crveni Krst: parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti, naselje Šljaka i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić, Bulevar 12. februar, bedem i Sarajevska ulica.

Opština Pantelej: izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP "Naissus", dvorište Crkve Svetog Pantelejmona, dvorište Doma učenika u Kosovke devojke, uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačka, Pantelejska, Kosovke devojke, Vase Pelagića, Somborski bulevar, Bulevar Medijana i izletišta na Kameničkom Visu i Čegru.

Četvrtak, 18. jul 

Od 5 do 9 sati

Opština Medijana: parkovi Sveti Sava, Čair, na Trgu K. Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra Roda, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delove pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve sv. Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Sv.Vasilija Ostroškog.

Opština Niška Banja: centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela Zelengora i šetačke staze iznad hotela i dvorište hrama Svetog Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

Od 18 do 21 sat

Opština Palilula: spomen-park Bubanj, park kod Železničke stanice i preko puta, park Šumice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9. maj. Drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska, Zetska i Generala Šturma, deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji, zeleni deo između Božidarčeve i Njegoševe i travnate površine duž Čairske ulice.

Petak, 19. jul - od 5 do 9 sati

Opština Medijana: drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7. juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija, Trg 14. oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: