Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 2. 2. 2015.

| Servisne informacije

U delu Pirota voda i dalje neispravna za piće

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Voda sa pirotskog vodovoda neispravna skoro nedelju dana

Zavod za javno zdravlje saopštio je da nema zamućenosti vode u svih 13 uzoraka uzetih iz gradske vodovodne mreže, ali je i dalje na snazi upozorenje da se voda ne koristi za piće u tijabarskom delu grada do dobijanja svih rezultata.

I kompletne fizičko-hemijske analize pokazale su da sve vrednosti ispitanih parametara odgovaraju Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

U ponedeljak su dobijene i mikrobiološke analize vode za piće uzetih iz gradskog vodovoda 27, 28. i 29. januara kojima je utvrđeno da se voda u delu gradske mreže Pazar može koristiti za piće i pripremu hrane. U delu vodovodne mreže Tijabara voda i dalje nije za piće, ali se može koristiti za pripremu hrane.

Stručnjaci iz Zavoda očekuju da zabrana korišćenja vode za piće ostane na snazi još neki dan posle ponedeljka (do srede ili četvrtka), dok se u potpunosti ne završe mikrobiološke analize i ako mutnoća ostane u dozvoljenim granicama. Njihova preporuka je da građani vodu za piće kupuju ili toče iz cisterni koje su locirane na dva mesta u gradu, kod kružnog toka, Ulica 22. Divizije i na uglu ulica Berilovački put i Jastrebačke.

Voda iz cisterni se dodatno hloriše i proverava u laboratoriji Zavoda za javno zdravlje Pirot, pre nego što se uputi na odredišta.

Voda iz seoskih vodovoda kojima uparavlja JP “Vodovod i kanalizacija” takođe se proverava, ali je preporuka stručnjaka Zavoda da se ova voda pije nakon prokuvavanja, do završetka analiza, s obzirom da se i dalje očekuju obilne padavine koje mogu dovesti do novih zamućenja.

Podsetimo, zbog povećane zamućenosti voda u Pirotu od prošlog utorka nije bila preporučljiva za piće i pripremanje hrane, a nakon nestašice flaširane vode u prodavnicama, snabdevenost je sada normalizovana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stolar Skansi

    19:58 // 2. 2. 2015.

    Ispravnost vode je dugogodisnji problem koji zavisi od atmosferskih padavina, medjutim prioritet su bili:zatvorena (kineska,RS+) pijaca, trgovi i fontana koji se stalno renoviraju, bazen koji nikada..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: