Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 31. 12. 2021.

| Servisne informacije

U gradovima na jugu praznično radno vreme u prvim danima 2022. i za Božić

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja
Praznično radno vreme; foto: T. T.

U prvim danima 2022. godine kulturne ustanove će raditi skraćeno, a takvo radno vreme će takođe biti i u zdravstvenim ustanovama u gradovima na jugu Srbije. Određenim danima neće raditi pošte, apoteke će biti u fazi dežurstva, a jedino ekipe hitne pomoći ne prestaju sa radom ni kada je doček Nove godine i Božić.

Od 1. do 3. januara, ali i 7. januara za Božić, Dom zdravlja u Nišu će raditi skraćeno, a centralni objekat za decu i odrasle koji nemaju simptome kovid infekcije biće otvoren od 7 do 20 sati.

U istom terminu će infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Nikola Tesla" biti dostupan svim pacijentima koji takođe nemaju kovid, a kojima je potrebno ordiniranje infuzione terapije i pregled lekara opšte medicine.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici radiće od 7:30 do 14:30, a sestre će biti na terenu od 7 do 20 sati.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće u periodu od 7 do 14 sati; Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu - dežurstvo je organizovano u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati; Služba za polivalentne patronože - rad na terenu od 7 do 14 sati, a telefonsko savetovalište od 7 do 20 sati - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Kovid ambulante "Duvanište" i "Čair" radiće od 7 do 20 sati, laboratorijske i radiološke dijagnostike u tim ambulantama biće moguće od 7 do 12 sati. Pedijatrijska kovid ambulanta u crvenoj zoni u Domu zdravlja biće otvorena takođe od 7 do 20 sati.

Vakcinalni punktu u centralnom objektu te ustanove radiće 1. i 2. januara od 7 do 13:30, a 3. i 7. januara od 7 do 20 sati.

Testiranje na lični zahtev (PCR i AG) u preventivnom centru Doma zdravlja za vreme praznika će se vršiti u vremenu od 7 do 12 sati - navode iz Doma zdravlja.

1. i 7. januara dežurna apoteka "Ćele Kula" u Nišu će raditi 24 sata, dok će ogranak apoteke "Duvanište" biti otvoren od 9 do 17 sati.

Ista situacija će biti i 2. januara, ali će tada biti otvorena vrata i drugih apoteka.

Apoteka "Čegar" od 8 do 15 sati; "Durlan Plus" 7:30 do 15:30; "Arnika" u Aleksincu od 8 do 15 sati; Apoteka "Doljevac" u Doljevcu od 8 do 15 sati; "Dr. Milenko Hadžić" u Svrljigu od 8 do 15 sati - navode iz Apotekarske ustanove Niš.

Objekti niškog Narodnog muzeja radiće skraćeno za novogodišnje praznike, dok će za Božić biti zatvoreni. Danas će Ćele kula, Logor, Arheološka sala i postavka posvećena Sremcu i Miljkoviću posetioci moći da obiđu od 10 do 15 sati, a isto radno vreme važiće i 1. i 2. januara.

Glavna pošta u Nišu neće raditi 1. i 7. januara, a 2. i 3. će biti otvorena od 7 do 20 sati.


Praznično radno vreme i u Leskovcu

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće od 7 do 20 sati.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece od 7 do 20 i od 20 do 7 sati u prostorijama Dečjeg dispanzera i Covid ambulanta (za decu) od 7 do 15 sati u prostorijama Dečjeg dispanzera - navode iz leskovačkog Doma zdravlja.

Hitna pomoć će dežurati tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu raditi od 7 do 20 sati, dok će u Guberevcu i Pečenjevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici i Predejanu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.

Pošta u tom gradu neće raditi 1,2 i 7. januara, dok će 3. biti otvorena od 8 do 15 sati.


Dežurstva i u Pirotu i Vranju

Prva dva dana 2022. godine, kao i za Božić neće raditi centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavod za javno zdravlje u Pirotu.

Kako kažu iz te ustanove, biće organizovano dežurstvo za uzorkovanje PCR testova 3. i 8. januara od 8 sati, a antigenskih od 9 sati.

Pošta u Pirotu će raditi 3. januara od 8 do 14 sati, a ona na graničnom prelazu Gradina biće otvorena 24 sata tokom praznika.

Zdravstveni centar Vranje za vreme praznika neće raditi 1. i 2. januara i prvog dana Božića, 7. januara. Tih dana radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja od 8 do 18 sati. Laboratorija u Domu zdravlja radiće od 8 do 14 sati, dok će Hitna pomoć raditi stalno.

Covid ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 7 do 20 sati; covid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru rade od 8 do 18 sati - navode iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Dodaju da će u vranjskoj Opštoj bolnici rad biti organizovan prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se bez prekida.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: