Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 26. 11. 2020.

| Servisne informacije

U planu da i oni koji žive u kućama u Nišu plaćaju vodu preko "Objedinjene naplate"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Račun Objedinjena naplata
Svi komunalni troškovi na jednom računu; foto: JV/M.J.

Da i oni koji žive u individualnim domaćinstvima u Nišu od 1. januara plaćaju vodu i kanalizaciju preko Objedinjene naplate, predlog je Gradskog veća. Ako niški odbornici to usvoje i građani koji stanuju u privatnim kućama će sve komunalne troškove imati na jednom računu i plaćati na jednom mestu.

Gradsko veće je predložilo da poput Nišlija koji žive u zgradama i već dugo troškove za komunalije dobijaju na jednom računu, od sledeće godine i oni koji stanuju u privatnim kućama ne dobijaju poseban račun za vodu i kanalizaciju.

Sekretarka za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kaže da je usvojeno i da se smanji procenat koji će JKP Naissus plaćati Objedinjenoj naplati za tu uslugu.

Radi se o tome da je do sada ove poslove oko obračuna i naplate ove naknade radio JKP Naissus, a sada je intencija Grada, kako zbog epidemiološke situacije, tako i uopšte zbog izlaženja u susret građanima, da se na jednom mestu plaćaju stambeno-komunalne usluge, u tom smislu je intencija da i ove poslove prema fizičkim licima od 1. januara 2021. godine naplaćuje JKP Objedinjena naplata - objašnjava.

Pojašnjava da će Vodovod i Objedinjena naplata svojim ugovorom da regulišu preuzimanje zaposlenih, opreme i svega što je neophodno za ovaj posao.

Nova odluka koja bi trebalo da se primenjuje od sledeće godine ne važi za pravna lica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dosta je

    14:50 // 11. 12. 2020.

    Objedinjena naplata radi ozbiljan posao.Problem lezi u 5 direktora sa ogromnim platama za NISTA I u partijskom zaposljavanju nepotrebnih radnika.Svaka nepotrebna plata plus socijalno I penziono bi znatno umanjila racune.

  • Lutka

    12:34 // 29. 11. 2020.

    Ideja o naplati je odlična. Objedinjena zato i postoji, i treba sve usluge gradjanin da plati na 1 mestu.
    Naissus proizvodi vodu, distribuira i odrzava sistem vode i kanalizacije.
    Naplatu neka radi drugi.

    A sto se tice solidarne pomoci radnicima. Biće isplacena do keaja god.

    • Naissis

      19:37 // 29. 11. 2020.

      Interesuje me ovo zadnje jer to proverena informacija za sol. Pomoć. Hvala ljudi nemaju pare za račune i za hranu.

    • ČINA

      19:17 // 16. 12. 2020.

      Naissus nikad nije primio solidarnu pomoć kao ostala preduzeća, naissus prima ili trecinu ili polovinu iste svake godine, i ako je gospoda iz menadžmenta svake godine planariju u celosti u budžetu preduzeca a gde ide razlika e to je vec pitanje, a što se radnika tiče u naissusu nikad nisu bili u gorem položaju, niti ih ima dovoljno, mislim na radnike a ne na ove što po ceo dan igraju zumu

  • Razbibriga

    06:45 // 28. 11. 2020.

    Ne znam, da li su menadzmenti Vodovoda i Toplane, dobili zadatak da uniste ova proizvodna preduzeca, jer"privatni partneri" vec agresivno apliciraju ! Mozda su i nesposobni, da vode ovakva preduzeca ili gledaju, da ostanu u dobroplacenim foteljama? Jedno je sigurno, prema zaposlenima se ponasaju , osorno i diktatorski ! Ne davanje solidarne pomoci je zelja , da se ne zamere Sotirovskoj !

    • Naissis

      21:55 // 28. 11. 2020.

      Upravu si nego plata u toplani je duplo veća od vodovoda kažem za radnike a sad nema ni sol. pomoći radnik u toploni 70000 a u vodovodu 40000.Sad iovo

    • Mika

      19:32 // 1. 12. 2020.

      Sta proizvode Toplana i Vodovod?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: