Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 2. 10. 2019.

| Servisne informacije

U prekidu železnički saobraćaj kod Novog Sela, kamion udario u podvožnjak

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Pruga Niš
Jedan kolosek zatvoren za saobraćaj; ilustracija; Foto: JV/V. Milić

U toku je sanacija oštećenog dela podvožnjaka kod Novog Sela, u koji je udario kamion koji je pokušao da prođe ispod njega, navode u saopštenju Infrastrukture železnice, a kažu da je zato obustavljen saobraćaj na koloseku koji iz Međurova vodi ka stanici Niš Ranžirna.

Na putu Novo Selo - Niš kamion koji je bio viši od dozvoljenog udario je danas u 13:30 u noseću kontrukciju podvožnjaka, pojašnjavaju, iznad koga se nalazi dvokolosečna pruga.

Na ovom delu pruge, koji iz Međurova vodi ka stanici Niš Ranžirna saobraćaj je trenutno u prekidu, dodaju, dok vozovi prolaze između Međurova i Niša.

Koloseci na pruzi nisu oštećeni, ali je od siline udara oštećena zaštitna čelična greda iz pravca Novog Sela. Čeličnu gredu pre nekoliko meseci na ovom mestu ispred pružne konstrukcije postavile su iz predostrožnosti stručne službe Infrastrukture železnice Srbije, jer su se ovakvi slučajevi i ranije dešavali, kako u tim situacijama ne bi bio oštećen kolosek iznad puta - kažu u Infrastrukturi železnice.

Kažu da su stručne službe na terenu i popravljaju oštećenja, a radove obezbeđuje Saobraćajna policija. Nisu precizirali kada bi popravka trebalo da bude završena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    14:11 // 19. 12. 2019.

    Da se pod hitno zazida ovaj prolaz

  • Vozac

    22:16 // 2. 10. 2019.

    Ovaj podvoznjak je nesto najgluplje ikada napravljeno. Ukopan je i kad god pada kisa, napravi se ogromna bara. Previse je usko i dva automobila se veoma tesko mimoilaze. Previse je nisko pa teretni saobracaj mora da kruzi i izbegava podvoznjak.
    Bilo bi zanimljivo videti statistiku koliko puta godisnje se ovako nesto desi.

  • Naissus

    20:53 // 2. 10. 2019.

    Ne razumem … Profesionalni vozac (vozac teretnog kamiona), previdi ocigledan znak koji pokazuje dozvoljenu visinu I krene ispod podvoznjaka nonsalantno …

    Nadam se da ce biti kaznjen, po zakonu

    • Ratko Besparica

      07:31 // 3. 10. 2019.

      Ne lupaj.

    • Bojan

      00:33 // 6. 10. 2019.

      Da moj kamion je bio ispod 3.5m
      Ali predhodni je udario i pomerio zastitnu gredu polomio sam kamion i nikom nista tako da bi to trebalo da rese.i dzabe je neko profesionalac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: