Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 2. 11. 2023.

| Servisne informacije

Uvid u birački spisak i promene podataka moguće i preko eUprave

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
nova usluga
Pozivaju građane da provere svoje podatke pre 17. decembra; foto: MDLS

Za predstojeće vanredne parlamentarne i lokalne izbore građani mogu i preko sajta eUprave da provere svoje podatke u biračkom spisku i podnesu zahtev ukoliko je potrebna neka izmena, saopštili su iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenjujući da je Jedinstveni birački spisak jedna od najažurnijih evidencija u Srbiji, iz Ministarstva kažu da žele da ga dodatno unaprede, pa su pokrenuli novu uslugu preko portala eUprava gde građani mogu da provere svoje podatke i traže njihovu izmenu.

Usluga građanima omogućava da posredstvom Portala eUprava izvrše uvid u podatke koji se o njima vode u biračkom spisku, podnesu zahtev za njihov upis ili promenu, kao i da im odgovarajuće rešenje u obliku elektronskog dokumenta bude dostavljeno u njihovo eSanduče - navode iz Ministarstva.

Ova usluga dostupna je svim punoletnim građanima koji imaju pravo glasa u Srbiji, a potrebno je i da budu registrovani na portalu eUprave.

Nakon prijave na Portal eUprava, korisnik može izvršiti uvid u svoje podatke klikom na ekran Jedinstveni birački spisak i po potrebi podneti zahtev za izmenu podataka. Usluga je besplatna, a svaka osoba može isključivo za sebe da podnese zahtev - dodaju.

Kažu da je to iskorak u potpunoj digitalizaciji i stvaranju uprave po meri svih građana, a pozivaju sve da iskoriste tu mogućnost i provere svoje podatke pre izbora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • tutifruti

    16:47 // 2. 11. 2023.

    Pa mora da se olaksa, moraju botovi da glasaju po celoj srbiji. Nas Acko je usavrsio kradju glasova, svaka cast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: