Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 24. 1. 2020.

| Servisne informacije

Uvodi se linija Medoševac - Duvanište, češći polasci "kružne" linije

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
autobus
Češći polasci na liniji 34; foto: J.C.M.

Brojne promene u gradskom prevozu Niša najavljene su za 1. februar, a među njima i malo češći polasci "kružne" linije - broj 34, uvođenje nove koja će voziti od Medoševca do Duvaništa, te produženje linije koja je dosad vozila do Ćele Kule do naredne stanice, kod Ekonomske, Ugostiteljsko-turističke i Trgovačke škole.

U Direkciji za javni prevoz najavili su i da se cene pojedinačnih karata neće menjati. Promena će pak biti kada su mesečne i polumesečne karte u pitanju, ali samo za 4. zonu. Kako je ona ukinuta, oni koji su dosad bili u ovoj zoni prešli su u 3, pa će plaćati manje za mesečne i polumesečne karate.

Od prvog dana februara, kako najavljuju u Direkciji, uvešće i novu liniju, koja će saobraćati na relaciji Duvanište - Medoševac i ići će na svakih sat vremena.

Najavljena su i još dva vozila na "kružnoj" liniji, pa će, shodno tome, ovi autobusi kretati radnim danima, tokom zimskog reda vožnje, na 20 minuta. Do sada su vozili na 25 do 30 minuta.

U skladu sa sprovedenim postupkom javne nabavke na navedenoj liniji voziće nova i vozila do dve godine starosti - rekli su u Direkciji.

Pre četiri meseca je direktor Direkcije za javni prevoz Miljan Milić najavio da će linija broj 10, 9. maj - Ćele Kula, od 1. februara voziti do kružnog toka kod Lidla i DIS-a. Ipak, očito autobusa na Bulevaru Medijana i dalje neće biti, jer su na pitanje da li će se ova najava i ostvariti u Direkciji rekli samo da se linija produžava za jednu stanicu - do srednjih škola Ekonomske, Ugostiteljsko-turističke i Trgovačke.

Podsetimo, od 1. februara na ulicama Niša ostaće autobusi Niš ekspresa, ali će biti i prevoznika Lasta i Strela, a najavljeni su mnogo bolji uslovi nego prethodnih godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Zdravković

    19:10 // 30. 1. 2020.

    Da li se zna šta je sa produženjem linije 36 (TRG K.ALEKSANDRA-MRAMOR) do KRUŠCA. Sve je obećano iz gradske vlasti ali je i ostalo na tome, a to je samo 1.8km i preko je potrebno to bedno produženje linije.

  • Ja

    18:05 // 29. 1. 2020.

    napravite liniju ledena stena medosevac

  • Strašno

    16:31 // 25. 1. 2020.

    A da li će Vrtište i Trupale opet ići preko Čamurlije jer se brže stigne do grada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: