Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 1. 4. 2021.

| Servisne informacije

Vlasotinčani i dalje bez vode, nadležni produžili rok za završetak radova do večeras

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Ipak radovi na čišćenju crpne stanice nisu završeni, vode i dalje nema; foto: Agencija Publika

Iako je bilo najavljeno da će ujutru stanovnici Vlasotinca dobiti vodu, radovi na čišćenju crpne stanice od peska su se odužili, pa iz JKP Vodovod uveravaju građane da će do kraja dana radovi biti gotovi.

Nakon januarskih poplava došlo je do oštećenja glavnog vodovodnog zahvata koji se javio zbog prepumpavanja vode direktno iz reke Vlasine, a radove dodatno otežava, kažu iz Vodovoda, to što crpilištu ne postoji izduvni ventil.

U crpilištu nema izduvnog ventila, pa se pesak sa dubine od 8 metara vadi kofama, što je znatno usporilo postupak čišćenja. Očekujemo da ćemo do kraja dana izvršiti kompletno čišćenje crpilišta čime ćemo stvoriti uslove za nesmetan rad pumpi i uspostaviti redovan postupak prerade i distribucije vode - kažu iz JKP Vodovod.

Stanovništvo se vodom snabdeva iz cisterni koje kruže opštinom Vlasotince.

Cisterna broj 1 ide trasom ulica: Babički odred, Konopnička, Vinogradarska, Mije Milenković, 22. devizije, Milentija Popovića, Maksima Gorkog, Vlasinskom i Branislava Nušića (0638678975- kontakt telefon vozača cisterne).

Cisterna broj 2 ide trasom Industrijska zona, Ulica 29. novembar, Milorada Veličkovića, Ive Lole Ribara, Đure Đakovića, Marka Oreškovića, Svetozara Markovića, plato ispred Doma zdravlja, plato ispred zgrade opštine Vlasotince (0628067105- kontakt telefon vozača cisterne).

Podsetimo, Vlasotince je bez vode od juče posle 15 sati, a prvobitne najave su bile da će radovi do jutros biti završeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: