Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 29. 5. 2014.

| Servisne informacije

Voda iz leskovačkog Barja ispravna za piće

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
barje-leskovac-pijaca-voda.jpg
Uzorkovanje vode u jednomesečnom periodu vršeno je konstantno 24 časa dnevno

Zaposleni u Javno-komunalnom preduzeću „Vodovod“ počeli su akciju čišćenja jezera Barje od smeća koje je donela reka Veternica i bujični potoci.

Na obalama jezera Barje iz kojeg se Leskovčani snabdevaju pijaćom vodom, nakon padavina, ostale su velike količine plastičnih flaša i drugog otpada koji je sa vodom došao u jezero. 2

- Akcija će biti nastavljena i narednih dana  sve dok smeće ne bude u potpunosti uklonjeno - rekao je Zoran Stojanović, direktor Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“.

Od 20. aprila do 25. maja u fabrici za preradu vode „Gorina“  proizvodnja se obavljala pod posebnim režimom zbog izuzetne zamućenosti jezera do koje je došlo usled obilnih padavina. Osim toga, slivno područje od 320 kilometara uticalo je na pojavu mulja koji je sa sobom nosio organske i neorganske materije, a samim tim opteretio proces prerade.

- Uzorkovanje vode u jednomesečnom periodu vršeno je konstantno, 24 časa dnevno, a kontrole su pokazale da je kvalitet vode daleko bolji od minimuma koji je propisan uredbom - rekao je Budimir Stojiljković, pomoćnik direktora JKP „Vodovod“.

Prema njegovim rečima, voda koja je iz jezera od 20. aprila do 25. maja stizala u fabriku u Gorini bila je dve i po hiljade puta mutnija od vode koju su građani Leskovca nakon prerade pili. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: