Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 6. 10. 2022.

| Servisne informacije

Voda u hektolitrima mesecima teče u naselju Podvinik, građani kažu da Vodovod ne reaguje

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Voda na ulici Podvinik 4; foto S. I
Građani apeluju da se problem što pre reši; foto: S. i.

Već mesecima voda teče niz ulicu u naselju Podvinik u Nišu, a građani kažu da je pukao ventil na uličnom hidrantu, ali da ekipe Vodovoda ne izlaze na teren i pored brojnih poziva. Ulicom ne mogu da prolaze jer je u blatu, boje se da će im voda ući u dvorišta i potkopati temelje, a napominju i da je i velika šteta što se tako baca pijaća voda, koju mnogi i dalje nemaju.

Voda na ulici Podvinik 2; foto S. I Građani zbog vode bez ulice; foto: S.I. Nišlijka koja se javila redakciji Južnih vesti u ime stanovnika ovog naselja kaže da je u Ulici Dr Veselina Krajačića u naselju Podvinik pukao ventil na uličnom hidrantu i da zato već mesecima imaju potok, a ulicu ne mogu da koriste. Plaše se i da će voda da im uđe u dvorišta i potkopa temelje.

Pre godinu dana je prvi put pukao ventil, kaže, pa su ekipe JKP Naissus u novembru prošle godine izašle na teren i popravile ga. Međutim, letos je ponovo pukao i od tada voda neprekidno teče, a Vodovod ne reaguje.

U junu je nestala voda u naselju i kada je ponovo došla bio je jak pritisak, odjednom je došla voda i tada je ponovo pukao taj ventil. Mi smo to prijavljivali više puta, dobijali smo obećanja "danas ćemo, sutra ćemo, do kraja nedelje izlazimo, nemamo ekipe, ima hitnijih stvari". Mi smo nekako sproveli tu vodu da ide direktno u kanalizaciju, ali opet to podzemno ide, unakažena nam je ulica, jednostavno ne možemo da prolazimo - pojašnjava.

Voda na ulici Podvinik 1; foto S. I Ulica neprohodna od vode koja mesecima teče; foto: S. I. Osim problema koji imaju stanovnici ovog naselja, Nišlijka napominje da štetu ima i Grad, jer vodu koja u hektolitrima ide niz ulicu plaćaju svi građani.

Napominje i da je veliki problem što se pijaća voda, koju neki građani i dalje nemaju, ovako baca.

Tu hektolitri vode idu dnevno, to je toliko jak mlaz. Ovo je čista šteta i za Grad i za sve ljude koji su bez vode. Šteta je i za nas koji zbog toga uopšte nemamo ulicu, jer to je još uvek građevinsko naselje, još se grade nove kuće i često prolaze kamioni sa peskom, prevozi se beton, dovoljno je da prođe i samo kamion koji odvozi smeće i ulica ulegne. Komšije i suprug to ispravljaju da bi mogli da izađu kolima, ali ne može ni to više - zaključuje.

Voda na ulici Podvinik 5; foto S. I Građani apeluju da se problem što pre reši; foto: S. i. Iako je i čovek koji im čita vodu u naselju prijavio kvar kao kolega, kažu da se ekipe Vodovoda ni nakon toga nisu pojavile, pa su odlučili da javno govore o ovom problemu u pokušaju da ih nadležni čuju.

Obećavali su više puta da će da izađu i ništa, a to je posao koji je prošli put trajao svega 10 minuta. Poslednji put su obećali prošlog ponedeljka da će da dođu do petka i nema ih. Ja opet zovem i rekla sam im da me više ne lažu, a oni kažu pa jedino ako "izađemo na televizor" se šef možda seti pa pošalje ekipu i zato smo odlučili da izađemo u javnost - ističe.

Međutim, do objavljivanja teksta ni Južne vesti nisu dobile odgovor nadležnih na pitanja građana i pored brojnih poziva, poruka i mejlova upućenih Vodovodu.

Voda na ulici Podvinik; foto S. I Ulica u naselju Podvinik ovako mesecima izgleda; foto: S. I.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    22:21 // 7. 10. 2022.

    Jednostavno je. Menadžeri ne popravljaju kvarove. Majstora nema... Samo menadžeri.

  • Zika

    20:25 // 6. 10. 2022.

    Nije nafta , kazite im da curi nafta mozda i dodju. Strasno da je zalosno.

  • MHE

    13:19 // 6. 10. 2022.

    Bolje ćutite dok nekom "pametnom" ne dođe ideja da postavi mini hirdoelektranu na tom mestu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: