Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:37, 28. 1. 2022.

| Servisne informacije

Vodovod: Počela priprema dela kanalizacione mreže u Popovcu, sledi povezivanje na kolektor

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
kanalizacija
Ne preziraju kada će svi radovi biti gotovi; foto: A. K.

U niškom selu Popovac u toku je provera i osposobljavanje dela kanalizacione mreže u severozapadnoj zoni sela i u narednoj fazi trebalo bi da sistem bude povezan na Popovački kolektor, saopštavaju iz JKP Naissus. Kada će sve to biti urađeno, ne preciziraju.

Nakon defektaže biće izrađena specifikacija potrebnih radova kako bi se konačno omogućilo povezivanje i funkcionalnost dela kanalizacione mreže, kažu iz Vodovoda.

Kako navode, u ulicama gde je mreža izgrađena počeli su sa utvrđuju koji su potrebni radovi, a krenuli su i sa čišćenjem i ispiranjem šahti i cevi.

Reč je o ulicama 29. Novembar, 7. Juli i Poljskoj, zatim o delovima ulica Mila Đurđanovića, Dragoljuba Đorđevića i Maršala Tita, kao i Jablaničkoj sa prilazima i prilazu u Ulici Borisa Kidriča.

Ova sekundarna kanalizaciona mreža čeka da bude povezana na Popovački kolektor, u ulicama Borisa Kidriča i Maršala Tita. Mreža je prečnika ID 300 milimetara, procenjene dužine 4.200 metara. Pored ovoga postoji mogućnost priključenja korisnika na primarnu kanalizacionu mrežu izgrađenog Popovačkog kolektora u ulicama Borisa Kidriča i Maršala Tita. - kažu iz Vodovoda.

Ističu da Popovački kolektor dolazi iz pravca radne zone Sever i uliva se u Nišavu u visini Ciganskog ključa.

Nakon obilaska kanalizacionih punktova utvrdili smo da ovaj, veći deo izgrađene kanalizacione mreže u selu Popovac, nakon izrade specifikacije potrebnih radova treba da omogući osnovnu funkcionalnost i nesmetano korišćenje za domaćinstva u ulicama gde je mreža urađena - rekao je v. d. direktora Naissus-a Goran Milosavljević.

Podsetimo, meštani Popovca više puta su se žalili da im je izgradnja vodovoda i kanalizacije donela blato i bare na glavnom putu, gde je zbog toga skinut asfalt, kao i da su se radovi odužili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    15:20 // 29. 1. 2022.

    A gdesu ti radovi danisu mozda na onlajn
    Jos jedna predizborna laz u popovcu nisu ustanju da zakrpe rupe od pre deset godina kada su poceli da kopaju za kanalizaciju
    A i one cevi kojesu postavljene ranijih godina vec su zapusene od kise i blata

  • dusan

    09:40 // 29. 1. 2022.

    Izbori su uskoro

  • Seljak

    07:28 // 29. 1. 2022.

    Da bi glavni vod mogao funkcionisati, odnosno da bi se mreža mogla prazniti po planu u reku Nišavu, dok se ne izgradi fabrika za preradu fekalija, a to će biti za nekih destak godina ili kasnije(ovi su nesposobni i nestručni), te fekalije će se prazniti pri kraju sela na asvalt, jer mreža dalje nije napravljena. Tako da mladi "direktor" još treba da uči, a ne da sluša svog idola sa Ledene Stene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: