Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 8. 7. 2021.

| Servisne informacije

Vodovod: Voda još nije za piće na svim javnim česmama u Nišu koje rade

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
zatvorene javne česme
Kvalitet vode na pojeidnim mestima još se ispituje; foto: JV

U Nišu je prošle nedelje pušteno u rad 19 javnih česama, kažu iz JKP Naissus i ističu da je voda sa svih česama osim sa Trebinjske ispravna za piće. Kako saopštavaju, građani sada mogu da piju i vodu sa česme na Trgu kralja Milana jer su analize pokazale da je ispravna.

Iz Vodovoda navode da česme sada rade punim kapacitetom jer su popravljena oštećenja, zamenjene slavine i očišćeni slivnici. Naglašavaju i da su obavljene sve analize ispravnosti, odnosno da su u niškom Institutu za javno zdravlje potvrdili da građani mogu da piju ovu vodu.

Vodu sa česme na Trgu kralja Milana, koja do sada nije bila za piće, građani će takođe moći da piju, tvrde iz Naissus-a, dok vodu sa Trebinjske česme mogu da koriste samo za osvežavanje. Kako je navedeno u saopštenju, ako analize pokažu da je ispravna, građani će moći da piju i nju za nekoliko dana.

Iz Vodovoda apeluju na Nišlije da ne uništavaju česme i dodaju da je slavina na Trgu Pavla Stojkovića imala “nasilno fizičko oštećenje”, ali da je zamenjena i da je sada i ta voda za piće.

Važno je i da pripazimo naše javne česme jer su one naša blagodet sa jedne strane i sa druge jedinstven brend našeg grada za veliki broj turista u vreme muzičkih, filmskih i drugih kulturno-turističkih događaja koji se održavaju tokom leta - navode iz JKP Naissus.

Poručuju građanima da racionalno troše vodu i da ne zalivaju bašte i dvorišta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    11:15 // 9. 7. 2021.

    Treba la bi da se očisti i pusti u rad i česma na Trgu republike ispred Stare Srbije. To je, koliko znam, jedina javna česma koja ima papučicu za puštanje vode što je jako korisno da ne dodirujete slavinu rukom a štedi vodu.

  • Gradjanin

    06:04 // 9. 7. 2021.

    Jedna stvar mi nije jasna?Valjda su javne česme priključene na gradski vodovod?Ako jesu koja je filozofija pusti ih u rad?Valjda je ista voda?

  • Istoričar direktor

    22:59 // 8. 7. 2021.

    Ode voda u istoriju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: