Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 12. 4. 2020.

| Servisne informacije

Vojska pomaže u dezinfekciji na jugu Srbije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vojska
Dezinfikuju se ulice; foto: Lj. F.

Pomoć lokalnim samouprava na jugu Srbije u dezinfekciji ulica pružaju i pripadnici Vojske Srbije, odeljenja atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca, koji tokom vikenda dezinfikuju ulice u pojedinim opštinama i gradovima.

Najduži policijski čas od 60 sati omogućio je lakšu dezinfekciju, jer nema građana na ulicama, a u dezinfikovanju puteva i ulaza u domova zdravlja učestvuju pripadnici 246. bataljona Vojske Srbije koji je stacioniran u Kruševcu.

Jedno odeljenje dezinfikovalo je u Leskovcu i Pirotu, a jedno, kako kaže stariji vodnik Vladan Đorđević, u Vlasotincu i Babušnici. vojnici Bataljon iz Kruševca dezinfikuju ulice na jugu; foto: Agencija Publika

Raspoređeni smo po celoj Srbiji, koristimo natrijum hipohlorid, koji se raspršuje specijalizovanim vozilom. Prioritet su ulice koje vode ka domovima zdravlja i glavne ulice, a onda se premeštamo i po ostalim naseljima - kaže Đorđević.

Sredstvo na bazi hlora je rastvoreno i ne šteti ljudima ili životinjama, a u Vlasotincu su, po rečima načelnika Štaba za vanredne situacije Ivana Stankovića, i radnici Vodovoda dezinfikovali ulaze stambenih zgrada i sporedne ulice.

U nedelju, 12. aprila, vojska će dezinfikovati ulice u Lebanu, Bojniku i Medveđi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jug

    13:06 // 12. 4. 2020.

    Koliko nepismenog naroda.

    • Pismen covek!

      15:38 // 12. 4. 2020.

      A ti si pismen kao lepo je narod primetio prskaju a ulice pune djubreta nehigijena je i pre ovoga je bila prisutna is to je i u Nisu nije nista bolje jedino resenje je bila 24casovna izolacija mnogo su pogresili sto to nisu ucinili!

  • slavko

    12:07 // 12. 4. 2020.

    Ovo je nesto sumnjivo sto dezinfikuju ulice,ili necega ima sto nece da kazu ili su totalni idijoti?

  • žika

    11:34 // 12. 4. 2020.

    Totalno nepotrebno, ne znam ko je smislio ovo...

    • Nislija

      14:09 // 12. 4. 2020.

      Neko ko je hteo da bude vazan da zamaje gradjane da bude eto vojska ipak nesto radi daje neki doprinos totalno bezveze prskaju a neciste ulice djubre u svakom uglu, ISTO RADE I PO KANCELARIJAMA PRASINA I PUNE KORPE A ONI IDU OD VRATA DO VRATA I PRSKAJU cisto da si nadju poso, umesto da lepo uvedu dvonedeljni karantin da sacuvaju radnike oni nas vec mesec dana zamajavaju i izoliraju samo vikendom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: