Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 7. 4. 2020.

| Servisne informacije

Volonteri Medijane dobili vizire, javili se i novi donatori za pakete pomoći

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
volonteri opstine medijana, foto opstina medijana 2
Od sada sa vizirima; foto: Opština Medijana

Viziri će od danas dodatno da zaštite volontere Opštine Medijana koji su svakodnevno na terenima, kažu u ovoj niškoj opštini. Lista donatora, dodaju iz Medijane, povećava se jer su se uključili i novi restorani koji će isporučivati kuvane obroke i napitke, a jedna firma donira peciva.

volonteri opstine medijana, foto opstina medijana 1 Povećava se broj donatora; foto: Opština Medijana

Zaštitnu opremu za oko 250 volontera Medijane obezbedila je Opština, kako kažu, sa namerom da poveća stepen njihove zaštite tokom obilaska građana i nabavke namirnica i lekova.

Iz najveće niške opštine dodaju da raste i broj donatora koji pomažu socijalno ugroženim Nišlijama.

Osim firme "Kiki kore", koja donira peciva, od danas će i ugostiteljske radnje "Kutak plus" i "Kutak 4", isporučivati svakodnevno i to besplatno, po 50 kuvanih obroka sa osvežavajućim napicima, a volonteri će ih dostavljati na adrese građana. Broj obroka povećavaće se ukoliko se za to ukaže potreba. Vlasnici ovih radnji danas su kupili i pelene vredne 4.000 dinara za jednu našu porodicu, koja se za pomoć obratila preko opštinskog kontakt centra - kažu u Opštini.

volonteri opstine medijana, foto opstina medijana 3 Pomoć za najugroženije; foto: Opština Medijana

Danas je, dodaju, počela i dostava besplatnih obroka iz restorana "Marjan" u Draževcu i biće nastavljena narednih dana po dogovoru sa nadležnima, kao i potreba građana.

Iz dobrovoljnog novčanog fonda GO Medijana danas su kupljeni lekovi za dve naše porodice u vrednosti od 10.000 dinara. GO Medijana obezbedila je i podelila domaćinstvima više od 150 paketa hrane i 150 paketa kućne hemije - kažu u Medijani.

Od osnivanja Kontakt centra, 16. marta do ponedeljka, 6. aprila primljen je 7.341 poziv za dostavu namirnica, medikamenata, dostavu paketa korisnicima socijalne pomoći, pružanje raznih vidova informacija.

Tim lekara primio je 1.511 poziva i pružio potrebne savete, služba dostave obišla je 2.403 domaćinstva i dostavila potrebne namirnice. Najstarijim sugrađanima tokom dozvoljene kupovine vikendom podeljeno je ukupno 15.000 maski, i više od 3.000 flajera sa brojevima telefona kontakt centra - kažu u Medijani.

Volonteri opštine, kako dodaju iz Medijane, pomažu Crvenom krstu da dostavi pakete pomoći koji je Grad Niš obezbedio za 100.000.000 dinara, a učestvuju i u podeli natrijum-hipohlorita, kao i opreme za upravnike stambenih zajednica.

Opština Medijana uvela je 8 brojeva - 062/ 336 408, 064/71778, 064/ 827 1777, 064/ 8271 776, 064 /827 1775, 064 /827 71774, 063/864 1145 i 063/864 0308.

Sve kontakt centre opština sa juga Srbije možete pogledati ovde.

Sve informacije o korona virusu na jugu Srbije možete pronaći ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    22:30 // 7. 4. 2020.

    Sve to nije ni malo iskreno kao sto im i predsenik nije iskren.Da ne kazem lazov.Sve je jeftina kampanja! Kakvi satro volonteri.

    • i tako ...

      04:23 // 8. 4. 2020.

      Sve je to ista onda banda,"aktivisti" što dosadjuju od vrata do vrata, upisuju ko je njihov, beleže ko nije a sad ko fol humanitarci.

    • Goran

      11:25 // 8. 4. 2020.

      Imas noge prosetaj se do Medijane i pogledaj sam sta se desava i ko radi, na koj način i u kom broju!!!!Ako ima manje od 45 god. svaka pomoc nam je dobrodosla - ne opstini nego starijim i ugrozenim gradjanima.

    • X

      18:30 // 23. 4. 2020.

      Dok mirno sedite u svojim domovima, volonteri ove opstine "struje" gradom sve dok svim starijim ljudima ne dopreme namirnice i lekove, dok ne odnesu obroke i pakete ljudima kojima je potrebno- Po kiši, po Suncu, vetru... U ovakvim vremenima pokazujemo kakav smo narod, treba da vam je drago da vasi sugradjani budu velikog srca, a ne da u tome vidite svoje frustracije. Pozdrav

  • Bojan Dobrenovic

    19:27 // 7. 4. 2020.

    BRAVO..

  • samo kažem

    19:02 // 7. 4. 2020.

    Medijana, niško leglo napredne sekte. Dobili vizire, verovatno pre medicinara. Da im se glasovi ne razbole ccccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: