Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 24. 12. 2019.

| Servisne informacije

Vozači iz babušničkih sela mesecima čekaju na sanaciju klizišta koje je odnelo put

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Deonica opasna za vozače zbog krivine
Deonica opasna za vozače zbog krivine; foto: Lj. F.

Iako se vozači mesecima žale na klizište koje je odnelo deo puta prema Zvonačkoj Banji kod sela Raljin u opštini Babušnica, zbog koga je kolovoz sužen i opasan, iz Puteva Srbije kažu da je sanacija klizišta jedan od prioriteta, ali ipak još ne pristupaju njegovoj sanaciji. Vozači koji svakodnevno prolaze ovom deonicom strahuju da ne dođe do nezgoda.

Vozači koji svakodnevno putuju na relaciji Babušnica - Zvonačka Banja, između kojih se nalazi nekoliko sela, a rade i 2 osnovne škole, uplašeni su za svoju bezbednost, jer se na jednoj od brojnih krivina ispred sela Raljin pojavilo klizište koje je odnelo skoro polovinu puta u dužini od nekoliko metara.

Kažu da je takvo stanje od maja ove godine, ali da nema reakcije nadležnih.

Tu je uvek bilo neko ulegnuće, ali valjda se od prolećnih kiša u maju pokrenuto klizište. Nalazi se na nezgdonom mestu, tu je veći nagib terena, a i krivina je - priča jedan od vozača.

Dodaje da će situacija biti još gora kad padne sneg, koji u ovom delu Babušnice zna da zaveje i do metra visine. Klizište nastalo maja meseca Klizište nastalo maja meseca; foto: Lj. F.

Biće opasno po život kad zaledi kolovoz. Kad dolazimo do tog dela puta, trubimo sirenama da nas čuju vozači iz drugog smera. I molimo se da ne naletimo na neki automobil čiji vozač ne zna za klizište - kaže Babušničanin.


"Putevi Srbije": Sanacija je prioritet

Iz Javnog preduzeća koje je zaduženo za održavanje državnih puteva poput ovog, kažu da su upoznati sa problemom i da je potrebno odraditi ozbiljniju sanaciju.

Odmah po sagledavanju problema JP Putevi Srbije je pristupilo izradi tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta i, po završetku projekta, planirana je sanacija klizišta, po zakonskim procedurama - kažu u Putevima Srbije.

Dodaju da se redovno prati situacija na terenu i da je sada u toku zimsko održavanje putne mreže koje traje do aprila iduće godine, te da je klizište obezbeđeno adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Nadležni mesecima ne reaguju Nadležni mesecima ne reaguju; foto: Lj. F.

U kontaktu smo sa čelnim ljudima lokalne samouprave u vezi održavanja mreže svih državnih puteva na teritoriji opštine Babušnica, tako da je i pitanje sanacije ovog klizišta razmatrano kao jedan od prioriteta - kažu u Putevima.

Ipak, sanacija klizišta sačekaće proleće i bolje vremenske uslove, a građani i vozači će morati da svakodnevno pažljivo prolaze ovom deonicom.

Do tada, u Putevima Srbije imaju rešenje - pažljiva vožnja.

Apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju - savetuju iz Javnog preduzeća.

Sanacija tek na proleće Sanacija tek na proleće; foto: Lj. F.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ne li ti reko

    14:47 // 24. 12. 2019.

    Slična slika je i u selu Prosek, samo što se put odronio pre tri godine, za vreme istorijskih poplava. Deset dana posle odrona, predsednik opštine Niška Banja izjavi da je pri kraju izrada projektno-tehničke dokumentacije i da će sanacija puta biti gotova za mesec dana. Oduži se nešto...a narod ko narod, provlači se, provlači se tu i đački autobus, dva put dnevno.

    • S.Nikolić

      21:11 // 24. 12. 2019.

      Tačna informacija!
      Od mosta desno prema jelašnucu na desnoj strani mislim da je potporni zid stradao i tako urušen stoji nekoliko godina!

  • Шишач снс-ОВАЦА

    12:16 // 24. 12. 2019.

    'Ај', кажите сад, није ли ово могуће само у Србије?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: