Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 29. 4. 2020.

| Servisne informacije

Vučić: Policijski čas samo za 1. maj

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti, RTS
policijski čas niš
Sa 83 na 35 sati, foto: Vanja Keser

Iako su stručnjaci bili jedinstvenu u stavu da je potreban policijski čas i tokom prvomajskih praznika, predsednik Vučić rekao je tokom gostovanja na RTS-u da će policijski čas trajati samo 35 sati, od četvrtka u 18 sati do subote u 5 ujutru.

Ono o čemu se prethodnih dana nezvanično govorilo, sada je potvrđeno - neće biti policijskog časa od 83 sata, već će on trajati 35 sati i građani će biti zatvoreni "samo" za 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić u emisiji Oko na RTS-u, sutra će se izaći sa novim predlogom, a iako sam kaže da treba slušati stručnjake i lekare - ovog puta ih neće poslušati.

Vi govorite nečemu što treba da bude nesporno, a treba da slušamo stručnjake i lekare. Kao što smo svi stručnjaci za politiku i fudbal, sada smo svi stručnjaci za korona virus. Na kriznom štabu sam pitao 5 puta šta misle. Ja sam rekao razumem, mi ćemo sutra izaći sa predlogom da sutra u 18 sati počne zabrana kretanja i da traje do subotu u 5 ujutru - rekao je Vučić.

Zabrana kretanja od 35 sati neće važiti za penzionere, koji će, kako kaže Vučić, u petak imati 2 puta po sat vremena za šetanje.

Od subote ujutru ide sve normalno. Subota i nedelja biće kao radni dani, od 18 sati počinje policijski čas. S tim da neće smeti okupljanja više od 5 osoba i to će biti kontrolisano. Mislim da su svi zadovoljni, negde je to i racionalna odluka. Čini mi se da ima logike - rekao je predsednik.

Ja sam čovek koji veruje struci - poručio je Vučić, a oni su danas poručili da epidemiološki deo Kriznog štaba ima čvrst stav da odluku ne treba menjati.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku 26. aprila da Praznik rada, 1. maj, ove godine građani dočekaju u kućama, a da policijski čas od 83 sata krene u četvrtak, 30. aprila, od 18 sati.

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević ranije je rekla da je odluka doneta na osnovu stručnog mišljenja koje je zasnovano na medicini, dokazima i iskustvima drugih zemalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    14:34 // 2. 5. 2020.

    Dragi moji, svi su prsli. Ko nas vodi, nije ni čudo. Lupetaju se gluposti na sve strane. Ovo već i jednoćelijskim organizmima vređa inteligenciju.

  • Realno je...

    20:45 // 1. 5. 2020.

    A šta pa znači to krkanje za prvi maj nikom ništa neće da hvali ako se samo ovaj prvi maj ostane kod kuće i šta radite na tim izletištima KRKATE KRKATE I SAMO KRKATE pijete, pušite, gledate čiju ćete ženu da maznete, gledate ko je od koga bogatiji, ko je parkirao bolja kola, čija je klopa bolja ko ima bolje trenericei ostale gluposti!

  • Q-anon

    19:06 // 30. 4. 2020.

    Da se razumemo,sve se vrti oko para sto i sami znate.Nemam nista protiv ko god da vodi drzavu ali se ne bi otimali fotelje jedni preko drugih i sami izmedju sebe se svadjali ko za koga glasa itd., treba samo primanja tog glavnog i ostalih oko njega/nje svesti na minimalac i ukinuti poslanicki imunitet a promeniti boginju Ištar sa zgrade vlade i iz licne karte i nositi obelezje pravoslavlja...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: