Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 20. 10. 2021.

| Servisne informacije

Zbog sanacije više ulica u Leskovcu gužve u saobraćaju, nadležni apeluju za strpljenje

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Tri šešira Leskovac
Vozači nezadovoljni stanjem na leskovačkim ulicama; foto: M. M.

Poslednjih meseci, od kako je zbog radova zatvorena obilaznica oko Leskovca, u samom centru grada stvaraju se velike gužve, a dodatni problemi za vozače nastali su od juče, kada je počela rekonstrukcija kolovoza kod zgrade ”Tri šešira”. Iz JP Urbanizam i izgradnja apeluju na strpljenje na par dana za završetak radova koje sa sa 3 miliona dinara finansiraju ”Putevi Srbije”.

Kako kažu sami vozači koji svakodnevno prolaze na toj raskrsnici, ujutru i popodne su već dovoljno velike gužve, a na par dana, za koliko je najavljeno da će radovi biti završeni, pokušaće da pronađu alternativne pravce kako ne bi izgubili puno vremena.

Jeste deo puta bio loš i to baš ovde pred semafor, ali je to moglo bar malo da sečeka, jer je ujutru, kada krenemo na posao, i popodne kada se vraćamo, kolona je duga do kružnog toka kod Bolnice. Pogotovo će biti strašno ako se radovi oduže pa udari loše vreme. Tokom prethodnih dana, kada je kiša padala, ovde je nastajao kolaps. Preporuka svima koji mogu da zaobiđu ovaj deo puta - rekao je Leskovčanin.

Raskrsnica koja spaja Lebane, Bojnik, naselje Dubočicu sa samim centrom grada, izuzetno je frekventna, a vozači se, pored gužvi koje se tu stvaraju, žale i na to što semafori u većem delu Leskovca ne rade poslednjih nedelja.

Moje radno vreme završava se u 16 sati, nekada u normalnim uslovima do 16:30 sam već bio kod kuće. Sada kada semafori ne rade i kada se sve ulice rade i rekonstruišu i kada nastanu velike gužve, nekada ni do 17 sati ne mogu da stignem kući. Leskovac je poslednjih meseci za vožnju postao gori nego Beograd u špicu - žale se Leskovčani.

Da je asfalt dotrajao na raskrsnici kod zgrade ”Tri šešira” i da je morao da se menja rekao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i najavio da se radi na skidanju završnog sloja asfalta, a da će radovi biti uskoro završeni, te je apelovao na sve učesnike u saobraćaju za strpljenje.

Nakon grebanja i čišćenja, započećemo asfaltiranje raskrsnice državnih puteva i gradske saobraćajnice. Radovi se izvode bez obustave saobraćaja, zato molimo sve učesnike za strpljenje i razumevanje do završetka - rekao je Nikolić.

Celokupnu rehabilitaciju od 2.500 kvadratnih metara finansiraće preduzeće ”Putevi Srbije” sa 3 miliona dinara, a uskoro se očekuje da budu završeni radovi na sanaciji puta Leskovac - Lebane u dužini od 4.600 metara, za šta je izdvojeno 165 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor

    13:52 // 22. 10. 2021.

    Radovi će se okončati, najvažnija je bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

  • Nemanja

    13:16 // 22. 10. 2021.

    Ocekivano je da se i ova raskrsnica sredi,s obzirom da se intenzivno radi na rehabilitaciji ulica! Kako sam primetio,radovi se bas brzo odvijaju i bice sve to gotovo za koji dan,toliko vec mogu ljudi da imaju strpljenja!

  • DEKI

    23:51 // 21. 10. 2021.

    Da bi se nesto uradilo mora da postoji zastoj, pa to nije nista novo svuda se tako radi i svuda postoje guzve. Ali se sve to brzo zaboravi kad dodju novi putevi onda pricamo drugacije i mislimo mnogo lepse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: