Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 31. 12. 2020.

| Servisne informacije

Za praznike na jugu dežurne apoteke, domovi zdravlja i kovid ambulante

Autor:J. A. i Lj. M.Izvor:Južne vesti
kovid ambulanta Dom zdravlja
Ove godine dežurne i kovid ambulante; foto: Lj. Jocić;

I za predstojeće praznike 1. i 2. januara i za Božić 7. januara za većinu će to biti neradni dani, osim za apotekare i lekare, koji će biti dežurni i u gradovima na jugu Srbije. Ipak, za razliku od prethodnih dežuraće i kovid ambulante za one sa sumnjom da su zaraženi.

U niškom Domu zdravlja najduže će raditi kovid ambulante - u centralnom objektu ulaz broj 1 i u Duvaništu, od 7 do 22 sata i tokom prazničnih dana.

Zelena zona biće ambulanta "Čair" koja će primati pacijente bez simtoma kovida od 7 do 20 sati, dok će u glavnoj zgradi Doma zdravlja u ulazu 5 takođe lekari primati pacijente koji ne sumnjaju da su zaraženi, ali od 7 do 14 sati.

Infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Nikola Tesla" (Zelena zona) pružaće usluge svim pacijentima koji nemaju simptome kovid infekcije, a kojima je potrebno ordiniranje infuzione terapije. Radno vreme je od 07:00 do 20:00 časova - navode iz Doma zdravlja.

Ulaz broj 2 u centralnom objektu DZ Niš namenjen je deci sa simtomima kovida, dodaju, a ulaz 3 onoj bez simtoma virusa i radiće od 7 do 20 sati.

Dežurna će biti 24 sata Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

U Odeljenju "Centar" u Rajićevoj 22 tmovi lekar-sestra biće u periodu od 7:30 do 14:30, a medicinske sestre/tehničari radiće na terenu od 7 do 20 sati. U Službi polivalentne patronaže je rad na terenu organizovan od 7 do 14 sati, telefonsko savetovalište pruža usluge do 20 sati - dodaju iz DZ Niš.

Za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika, dežurne će biti i državne apoteke u Nišu, a jedina će bez prestanka raditi apoteka "Ćele Kula" i 1. januara i za Božić.

2. januara osim nje će biti otvorene i "Čegar", "Durlan Plus", "Arnika" i "Doljevac“ u Doljevcu, "Dr.Milenko Hadžić" u Svrljigu, ogranak apoteke "Duvanište" i "Zdravlje" u Ražnju od 8 do 15 sati, dok će u Merošini raditi od 7 do 14 sati.

31.12.2020 (četvrtak) i 06.01.2021 (sreda) godine, organizacione jedinice koje rade u sastavu ambulanti prate radno vreme ambulante a ostale organizacione jedinice rade do 18:00h - dodaju iz Apoteka Niš.


I Vranju dežurni apotekari i lekari

Za vreme praznika radiće gradska apoteka na šetalištu u periodu od 7:30 do 24 sata, dok apoteka u Ulici Partizanski put neće raditi 1. januara, a 2. i 3. Od 7:30 do 15 sati.

Takođe će raditi samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba od 7 do 19 sati.

Laboratorija će biti otvorena od 7 do 13 sati.

COVID ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 07-20h. Dečija COVID ambulanta radiće od 07-20h. Rad u Opštoj Bolnici Vranje biće organizovan po sistemu dežurstava 24 časa dnevno.


U Leskovcu isturene ambulante rade skraćeno

Služba Opšte medicine leskovačkog Doma zdravlja u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozatra Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, baš kao i Dečiji dispanzer. Isto radno vrme imaće i kovid ambulanta u zdravstvenoj stanici 3 koja se nalazi u Ulici Branislava Nušića 17.

Hitna pomoć će dežurati tokom celog dana, dok će odeljenje stomatologije u Domu zdravlja dežurati od 7 do 20 sati.

Ogranak doma Zdravlja u Grdelici će dežurati non-stop, dok će zdravstvene stanice u Pečenjvcu, Manojlovcu, Guberevcu i Brestovcu raditi od 7 do 14 časova.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće takođe 1. i 2. januara od 7 do 14 časova, dok će odeljenje hitne pomoći raditi neprestano.


U Prokuplju Apoteka neće raditi za praznike

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika Dom zdravlja i Bolnica u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava, dok Apoteka neće dežurati tokom praznika.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, prvog dana Nove godine, kao i 2. i 3. januara dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati.

Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Kovid ambulanta Doma zdravlja radiće svakog dana od 7 do 20 sati.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine Apoteka Prokuplje, koja od početka godine prelazi u ruke koncesionara, neće raditi u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, a prvi radni dan u Novoj godini je 4. januar.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.


Dežurstva i u Pirotu

Lekari kovid ambulante u Pirotu pacijente će primati od 7 do 19 sati, a isto je radno vreme ambulante Tijabara, dečijeg dispanzera i Službe za kućnu negu i lečenje za predstojeće praznike.

Ostale službe Doma zdravlja neće raditi 1, 2. i 7. januara, a Hitna pomoć će biti na raspolaganju građanima 24 sata svakodnevno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: