Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 29. 7. 2013.

| Servisne informacije

Zamena legitimacija u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
legitimacija.jpg
Neophodne nove legitimacije

Legitimacije za gradski prevoz u Nišu važe do 31. avgusta, a svi korisnici bi trebalo da nabave nove koje koštaju 200 dinara.

Zamena postojećih legitimacija počela je pre mesec dana, a sve koje su do tada izdate važiće do 31. avgusta.

- Pozivamo vas da nove legitimacije nabavite prilikom preuzimanja mesečnih kartica za mesec jul, kako bi izbegli gužve po isteku roka legitimacija - stoji u saopštenju Direkcije.

Tri su razloga za izdavanje novih legitimacija, a glavni problem bio je u sistemu prodaje mesečnih karata. Naime, prodaju su do sada vršila 3 preduzeća pa, kako kažu u Direkciji, nije postojala jedinstvena baza podataka korisnika. Novim legitimacijama će to biti ispravljeno.

- Drugi razlog je to što legitimacije do sada nisu imale nikakvu zaštitu, pa su lako bile falsifikovane, a treći razlog je novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti po kojem na legitimaciji ne sme da se vidi matični broj građana, a neke starije serije su ga imale - saopštavaju iz Direkcije za javni saobraćaj.

Studenti i đaci će nove legitimacije moći da preuzmu septembra i oktobra s početkom nove školske godine, a za njih, kao i za ostale korisnike gradskog prevoza cena nove legetimiacije je 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • istina

    12:01 // 31. 7. 2013.

    Ajmo ovce na sisanje, izmislili smo jos jedan razlog da vam otmemo novac. Po petoro u jedan automobil i delimo trosak, na bicikle, ko moze pesaka... svi u bojkot dahija koje ne znaju kad je dosta!

  • Aleksandra

    12:46 // 30. 7. 2013.

    Umesto da ulazu u poboljsanje gradskog prevoza,oni izmisljaju nove legitimacije.Sramota bre. a razlozi su smesni,samo da se nauzimaju para jadnih gradjana koji jedva i odvoje za tu mesecnu kartu.Bruka

  • hedonist

    16:10 // 29. 7. 2013.

    sve o.k.,sto se tice razloga izdavanja novih legitimacija,ali sta ovde kosta 200d.?plastificirano kartonce?promenu su prevoznici trebali sami da finansiraju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: