Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 26. 11. 2023.

| Servisne informacije

Kod Vranja zavejana 22 sela, Vladičin Han bez vode, sneg na putevima na jugu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
čišćenje snega
Čeka se buldožer iz Vranja; ilustracija; foto: Lj. M.

Osim Svrljiga i okoline, gde od noćas nema struje ili je ima sa prekidima, brojna sela oko Vranja su bez električne energije, a zbog velikog snega putevi oko 22 sela su neprohodni. U Vladičinom Hanu nema vode od sinoć zbog nestanka struje u Fabrici vode u Polomu. Normalizacija u snabdevanju vodom očekuje se kada se reši problem sa strujom, kažu iz Vodovoda.

Prvi sneg ove zime napravio je dosta problema na jugu Srbije. Svrljig je bez struje i sa lošim telefonskim i internet vezama, a velik sneg je "odsekao" veze sa 22 sela u okolini Vranja, na području Poljanice.

Čistač koji je krenuo od Vranja ostao zarobljen u selu Mijovce zbog sletanja i prevrtanja u jarak. Prema priči meštana, čeka se buldožer iz Vranja da probije put jer kamion koji je jutros u 4 časa krenuo iz Vranja, stao je ispod do Pržara i vratio se, jer nije mogao dalje - prenosi OK radio.

Prema podacima iz Puteva Srbije, brojni putni pravci bili su blokirani, ali je na nekim saobraćaj normalizovan.

Vladičin Han - Surdulica, državna granica sa Bugarskom (gp Strezimirovci) - normalizovan saobraćaj nakon obustave saobraćaja zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Petlja Leskovac centar - Predejane - Čukarka, 1 km pre naplatne stanice Predejane iz pravca Leskovca - normalizovan saobraćaj nakon što je drvo uklonjeno sa kolovoza - kažu u Putevima Srbije.

Vladičin Han je od sinoć bez vode zbog nestanka struje u Fabrici vode u Polomu. Iz Vodovoda u ovom gradu kažu da će se snabdevanje vodom normalizovati kada se reši problem sa strujom koji se očekuje u toku dana, prema informacijama iz Elektrodistribucije u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: