Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 11. 10. 2017.

| Servisne informacije

Zbog kvara na vodovodu, prokupačkim ulicama teku potoci

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Klizav zbog vode i državni put Prokuplje - Niš; foto: Lj.M.

Dok voda iz gradskog vodovoda izbija iz asfalta na više lokacija u Prokuplju, iz JKP Hammeuma uprkos kvaru ne zatvaraju vodu. Zbog potoka koji teku kolovozima, saobraćaj je otežan, a bezbednost građana je ugrožena.

U Novoselskoj ulici zbog kvara koji je izbio na delu kolovoza voda curi već 48 sati, pa je nastao pravi potok u dužini od preko jednog kilometra, a voda iz te ulice završava na delu državnog puta Prokuplje - Niš, odnosno u ulici Ratka Pavlovića. 2 Kvar u Novoselskoj ulici lj.m Otkopali, obezbedili rupu ne zatvorivši vodu i otišli; foto: Lj.M.

Tokom jučerašnjeg dana radnici Hammeuma su otkopali mesto kvara, obezbedili signalizacijom i otišli, ne zatvorivši vodu koja sve vreme teče niz kolovoz.

I u nastavku te ulice prema Nišu došlo je do kvara, pa se i iz pravca Niša ka Prokuplju voda sliva niz kolovoz.

Iz JKP Hammeuma ipak ne daju odgovor na postavljeno pitanje zašto voda neprestano teče ulicama, već u saopštenju navode u kojim ulicama su danas do 15 sati planirana isključenja zbog kvara u Omladinskoj ulici. Oni nisu precizirali da li će te popravke zaustaviti curenja vode po ulicama, niti da li uopšte preduzimaju nešto u vezi sa tim problemom.

Zbog kvara u Omladinskoj ulici, planirano je isključenje za vreme trajanja radova. Prekid dostave pijaće vode najavljen je u ulici Veljka Milankovića Vuka, Omladinskoj, 29.novembra, Južnomoravskoj, Ive Andrića, 7.juli, Pojatskoj, Gute Dobričanina i Rtanjskoj ulici. Isključenje je planirano u periodu od 7,30 do 15,00 časova, nakon čega se očekuje normalizovanje vodosnabdevanja u pomenutim delovima opštine Prokuplje - saopštili su iz preduzeća.

3 Voda na ulici lj.m. foto Skoro pola gradskih ulica mokro i klizavo; foto: Lj.M.Upućeni u stanje vodosnabdevanja u opštini Prokuplje tvrde da je zbog zastarele vodovodne mreže nemoguće predvideti gde će i kada nastati kvar, ali ono što čudi sve, pa i građane koji prolaze ovim pravcima je kako je moguće da se, kada se kvar prijavi, voda u tom delu ne zatvori, već ona nastavlja da teče i time na neki način ugrožava saobraćaj i bezbednost vozača i pešaka.

Čak i da se na taj način želi izaći u susret domaćinstvima koja žive u tom delu i da se zato ne isključuje voda, postavlja se pitanje bezbednosti saobraćaja jer su kolovozi mokri već nekoiko dana, ali i ekonomske isplativosti jer je pitanje koliko se zbog ovakvog načina do sada izgubilo zdrave pijaće vode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupčanin

    11:50 // 11. 10. 2017.

    Prošao sam ovom ulicom i pitao se o čemu se radi. Ovo nikada nije bilo, potoci teku ulicama danima i niko ne reaguje. Neznanje nije opravdanje, zato neznalice i preletači na vlasti u Prokuplju napolje i pustite normalne ljude da rade svoj posao.
    napreDNO Prokuplje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: