Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 11. 1. 2021.

| Servisne informacije

Zbog mutnih izvorišta moguće da bez vode ostanu viši delovi Niša i moravska sela

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
voda
Izvorišta mutna, pa sumnjiv i kvalitet vode; ilustracija;foto: A. K.

Zbog kiše i snega koji nekoliko dana padaju povećano je zamućenje vode na većini izvorišta kojima Niš snabdeva vodom, a iz JKP Naissus najavljuju da će ako se zamućenje nastavi morati da neka od izvorišta isključe. Objašnjavaju da to znači da će u večernjim satima bez vode ostati oni koje žive u višim delovima grada sa desne obale reke, kao i u naseljim Ledena Stena, Ratko Jović, Čamurlijski put, a suve će slavine biti žiteljima moravskih sela.

Iz niškog vodovoda kažu da je u prošlih 48 sati došlo do povećane mutnoće vode na izvorištima vodovodnog sistema Ljuberađa – Niš i izvorišta Studena.

Ukoliko se tendencija zamućenja nastavi niški vodovod biće prinuđen da neke od navedenih izvorišta isključi i privremeno stavi van funkcije a njihovo ponovno angažovanje zavisiće isključivo od hidroloških prilika. Ovakva situacija može direktno da utiče na količinu vode u niškom vodovodnom sistemu što za posledicu ima ograničenja u redovnom snabdevanju vodom naših sugrađana - kažu u Vodovodu.

Kažu da će u tom slučaju za građane u višim delovima Panteleja biti obezbeđena auto-cisterna za snabdevanje pijaćom vodom od 14 do 18 sati.

JKP “Naissus“ poziva sugrađane da racionalno koriste vodu iz niškog vodovoda i time osiguraju sistem vodosnabdevanja i izbegavanje većih nestašica vode u Nišu i okolini - apeluju.

Objašnjavaju da nastavljaju da stalnim nadzorom i neprekidnom kontrolom vode u laboratorijama, te da će objaviti saopštenje o zamućenju vode i napominju da je voda hemijski i bakteriološki bezbedna za piće u održivom sistemu vodosnabdevanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja Kostovski

    20:17 // 11. 1. 2021.

    Da li ste bre normalni,sta na Viniku nema dece,starijih ljudi ,sta vi mislite iskljucite vodu,dva tri dana,a ekoloska katastrofa sta sa tim.Na Viniku non stop nema vode,i sa zamucenjem i bez njega...sramota ds vas je....

  • Biolog

    17:39 // 11. 1. 2021.

    Kad bismo imali adekvatne filtere i opremu za prečišćavanje, do ovoga ne bi dolazilo, hvala.

  • Pravnica

    16:57 // 11. 1. 2021.

    Da ostavite bez vode ljude u 21 veku je van pameti!

    • Hum

      22:06 // 11. 1. 2021.

      21 vek a deo Huma nije imao vodu godinama bar 30 god,prosle godine je prikljucena .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: