Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 17. 12. 2018.

| Servisne informacije

Zimska služba: Niške ulice čiste, teško do planinskih sela

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
sneg
Niš i dalje pod snegom, ali ulice prohodne; foto: V. Keser

Saobraćaj na ulicama u Nišu odvija se normalno, sve je prohodno, dok sneg pravi problem na lokalnim putevima koji vode do sela u višim predelima, kaže šef niške Zimske službe Sveta Manić.

On navodi da je, bez obzira na sneg, čija je visina dostizala i preko 20 cm, u gradu sve funkcionisalo bez zastoja.

Mediana je sa 7-8 vozila radila maksimalno tako da smo sinoć imali situaciju da su kolovozi bili skoro svuda čisti. Uspeli su da uđu u ulice 4. sektora, tako da se čiste i ulice u višim delovima grada, od Niške Banje do Kalač brda. Grad funkcioniše bez ikakavih poteškoća. Noćas je bačeno oko 32 tone soli, jer se očekivalo da će biti mraza, kako se ne bi ledio kolovoz - kaže Manić.

Ističe da je situacija na lokalnim putevima dosta složenija, te su putevi do nekih sela i dalje neprohodni. sneg Sad se rade ulice 4. prioriteta; foto: V. Keser

Ekipe trenutno rade prema Pasjači, Oreovcu, Sićevu, Ostrovici, Ravnom Dolu, Bancarevu, Kunovica, a vratiće se i na proširivanje kolovoza ka ostalim selima gde ima zaostalog snega. Očekujemo da svi putni pravci do večernjih sati budu prohodni, sa mestimičnim snegom na kolovozima do svih sela, a ima ih 64 - kaže Manić.

Kaže, daleko je situacija ka tim planinskim selima od povoljne, te se ekipe trude, ističe, da očiste puteve za kakvo-takvo prolaženje vozila.

Daleko je situacija na putevima od kvalitetne. Zato insistiramo da javni prevoz ide u dogovoru sa izvođačem radova, kada se steknu uslovi. Veliki je sneg, širina kolovoza nije dovoljna za mimioilaženje - objašnjava Manić.


Neprohodan put do Vukmanova i Berbatova, smetovi očišćeni ka Kravlju

Meštani Vukmanova i Berbatova su, kako tvrde neki od njih, od subote noću odsečeni od sveta zbog velike količine snega. vukmanovo-sneg-foto-citalac Vukmanovo i Berbatovo blokirani; foto: čitalac;

Juče je ekipa AB Putogradnje koja čisti čuteve došla do Gabrovačkog manastira i vratila se nazad. Rekli su da nema šanse da idu na gore, a svojim nadležnima su rekli da su bili i do našeg sela. Radnici idu pešaka do Gabrovca, ovo je bruka i sramota od ove firme za održavanje puteva - kaže jedan žitelj Vukmanova.

Šef Zimske službe kaže da je tačno da put nije očišćen, ali obećava da će to biti učinjeno danas.

Naše ekipe su ponovo gore, radi se da se proširi taj put dokle su stigli juče i da se danas taj put kompletno očisti da bi mogli da njime idu i oni koji nisu kompletno spremni za vožnju u zimskim uslovima. Tačno je da put nije očišćen, ali vozilo koje doprema hleb u selo uspelo je da dođe, jer je opremljeno - kaže Manić.

Ističe da je juče bilo smetova ka Kravlju, ali da je to rešeno, jer je Hitna pomoć morala da dođe do povređenog pacijenta.

Zvali su nas jer je u Kravlju bio jedan stariji povređeni čovek i njihova ekipa nije mogla da se probije. Morali smo da idemo tamo. Otišao je kamion, tu je bila i Gorska služba, očistili smo i uspela je Hitna pomoć da preveze pacijenta - objašnjava Manić.

Međutim, ističe on, zbog te situacije kamion je morao da ide u selo udaljeno preko 30 kilometara, pa su neka bliža sela morala da “sačekaju”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    09:01 // 18. 12. 2018.

    Lazete nista niko ne cisti

  • Wumbo

    14:35 // 17. 12. 2018.

    A da li ima negde da se proveri kog su prioriteta koje ulice? Jer ako se sad, kad kazu da su ulice ciste, sredjuju se one 4. prioriteta, ocigledno postoji nekih 20 prioriteta s obzirom da je veliki broj ulica neociscen u gradu (Pantelej, R.Jovic...)

  • Milan

    14:34 // 17. 12. 2018.

    Apsolutna LAZ! Ciste su samo glavne, sporedne "ceka se da se otope".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: