Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

 • ulice

  Glavne niške ulice prohodne, ali dan nije prošao bez saobraćajnih nezgoda

  Premda je saobraćaj usporen zbog upornog snega koji od jutros neprekidno pada, kako kažu u JKP Mediana, niške ulice su prohodne, a putari će i večeras čistiti uglavnom prioritetne puteve. U Policijskoj upravi kažu da je u Nišu bilo nekoliko saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom i lakšim povredama.

  (15) detaljnije
 • prokuplje sneg

  Putari na terenu ceo dan, na jugu Srbije otežano do planinskih sela

  Putevi prvog i drugog reda na teritoriji Jablaničkog, Pirotskog, Topličkog i Pčinjskog okruga su prohodni, a saobraćaj je otežan zbog utabanog snega. Teže se dolazi do planinskih sela, ali nadležni uveravaju da će biti očišćeni i ti putevi. Ulice u ovim krajevima su prohodne.

  detaljnije
 • sneg ciscenje foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Putevi prohodni na jugu Srbije, otežano do planinskih sela

  Svi putevi prvog i drugog reda na teritoriji Prokuplja, Vranja, Leskovca, Pirota i Svrljiga su prohodni, a saobraćaj je otežan zbog ugaženog snega koji i dalje pada. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, tvrde nadležni, a pojedine autobuske linije su skraćene.

  (4) detaljnije
 • sneg ulice

  Niške ulice prohodne, teško do sela u višim predelima

  Iako pod snegom, ulicama u Nišu moguće je voziti sporije i uz oprez, kaže šef niške Zimske službe Sveta Manić. Napominje da je otežan saobraćaj do sela, te da su neprohodni putevi do Kravlja, Cerja, Sićeva i drugih sela na visinama. Zbog snega skraćeno oko 20 linija gradskog i prigradskog prevoza.

  (12) detaljnije
 • Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Branka Miljkovića

  U Ulici Branka Miljkovića u Nišu, kako kažu u JKP “Naissus”, došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, a zbog toga će povremeno stanovnici ove ulice biti bez vode.

  detaljnije
 • leskovac

  U Leskovcu ulice i putevi prohodni

  Iako se Leskovac “zabeleo” pre nekoliko dana, a sneg od jutros neprestano pada, putevi u ovom gradu su prohodni, kažu u preduzeću "AB kop" zaduženom za zimsko održavanje. Zbog vlažnog kolovoza putari preporučuju oprezniju vožnju.

  detaljnije
 • grejanje

  Bez grejanja tri ulice u centru Niša

  Zbog popravke kvara radijatori će danas biti hladni, kažu u Toplani, korisnicima u tri ulice u centru Niša - Svetosavskoj, Jeronimovoj i Milentijevoj. Zbog nedostatka struje, ponovo grejanja neće biti u Dušanovom bazaru i Ulici Mije Petrovića 4 i 4a.

  (1) detaljnije
 • kvar voda

  Bez vode stanovnici niškog naselja Kitice

  Zbog kvara i radova na njegovom otklanjanjanju, kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", moguće je da će stanovnici niškog naselja Kitice danas ostati bez vode.

  detaljnije
 • Zimska sluzba foto Aleksandar Kostic

  U Nišu putevi očišćeni od snega, sutra zbog “minusa” potreban dodatni oprez

  Saobraćaj u Nišu odvija se bez ikakvih poteškoća, tvrdi šef Zimske službe Sveta Manić, jer su kolovozi prohodni, dok na lokalnim putevima ima utabanog snega, ali je i tu moguće proći uz adekvatnu opremu. Sutra se predviđa neprestani minus, a temperatura će ići i do - 10, pa se savetuje dodatni oprez pri vožnji, jer će se “uhvatiti” led.

  (5) detaljnije
 • Kamion sneg

  Niš pod snegom, ulice uglavnom prohodne

  Cele noći su bele pahulje prekrivale Niš i okolinu i sneg je prestao da pada tek jutros, ali šef Zimske službe Sveta Manić kaže su ekipe JKP Mediana očistile gradske ulice koje su prohodne, dok je na lokalnim putevima više snega, pa će planinski predeli kao što su Cerje, Leskovik, Kravlje tek večeras biti prohodni.

  (5) detaljnije
 • autobus

  Na Badnji dan skraćen red vožnje gradskog prevoza u Nišu

  Zbog Badnjeg dana koji se obeležava u nedelju 6. januara, kako su saopštili iz Direkcije za javni prevoz, gradski i međugradski autobusi u Nišu od 20 sati počeće da se isključuju iz saobraćaja i skoro sve linije će kraće voziti nego obično.

  (1) detaljnije
 • drvoredn

  Posečen stari drvored u Svetosavskoj ulici u centru Niša, do proleća sadnja novog

  Dok se stanovnici Svetosavske ulice u centru Niša, bune zbog toga što su radnici sektora Zelenila Mediane u njoj posekli višedecenijski drvored, u ovom javnom preduzeću navode da je drveće bilo dotrajalo i trulo. Dodaju i da bi do marta novi drvored trebalo da nikne u ovoj ušuškanoj ulici kraj nišavskog keja.

  (6) detaljnije
 • Centar Niša, Staro groblje i Podvinik bez vode

  Zbog radova na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", bez vode će biti Nišlije koje stanuju kod ekspres restorana na Trgu Pavla Stojkovića, ali i oni koji stanuju u Ulici Vase Čarapića kod Starog groblja. Bez vode će biti i oni koji žive u niškom naselju Podvinik.

  detaljnije
 • slavina

  Centar Niša i Trošarina bez vode

  Zbog radova na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", bez vode će biti oni koji stanuju na Keju 29. decembra, kao i Davidovoj ulici u centru Niša. Pored njih, suvih slavina će biti i oni koji stanuju u Ulici Branka Miljkovića koja povezuje Trošarinu i Duvanište.

  detaljnije