Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

 • vardarska

  Asfaltiranje raskrsnice kod Kičeva stvorilo gužve, ali radovi završeni istog dana

  Zbog rekonstrukcije je za saobraćaj u toku prepodneva bila zatvorena Ulica Dimitrija Tucovića u Nišu, od raskrnice sa Vardarskom do raskrnice kod "Makove" benzinske pumpe. Stvorile su se velike gužve na Obilićevom vencu, gde je preusmeravan saobraćaj, ali u Kabinetu gradonačelnika kažu da su radovi već završeni i da će saobraćaj svakog časa biti normalizovan.

  (10) detaljnije
 • Niš sever stanica

  Počela izgradnja naplatne stanice na severnom ulazu u Niš

  Posle skoro dve godine od najave da će Niš dobiti četiri nove stanice za naplatu putarine - prva je počela da se gradi i to na samom ulazu sa severne strane. U "Putevima Srbije" kažu da će radovi trajati do kraja oktobra, a zasad se ne zna kada će biti uklonjene rampe "Nais" i "Doljevac".

  (36) detaljnije
 • voda

  Meštani Sićeva ponovo imaju vodu

  Iako dug za struju nije plaćen, voda je potekla sa slavina u domaćinstvima u Sićevu kraj Niša, nakon nekoliko najvrelijih dana koje su meštani proveli sa suvim slavinama zbog dugovanja.

  (1) detaljnije
 • vodovod

  Delovi Niša i okoline bez vode

  Zbog kvarova i novih priključaka, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću Naissus, bez vode će biti deo Gornje Vrežine, centar Supovca, kao i Gabrovački put. Pored toga, suvih česama će biti i oni koju stanuju u Zetkskoj kod Doma rukometa, ali i oni koji stanuju u Ulici Aleksandra Medvedeva kod Elektronskog fakulteta.

  detaljnije
 • voda

  U četvrtak bez vode 6 leskovačkih ulica

  Zbog prevezivanja mreže u Ulici Ivana Milutinovića, stanovnici ove i ulica Dimitrija Tucovića, Save Kovačevića, Maksima Gorkog, Cara Dušana, Nikole Tesle i Istarske, neće imati vodu u četvrtak, 4. jula od 11 do 19 sati.

  detaljnije
 • Znak radovi na putu

  Put od “Jure” do skretanja za Knežicu zatvara se sutra zbog radova

  Zbog redovnog održavanja, kako kažu putari, zatvara se put od fabrike "Jura" u Nišu do skretanja za selo Knežicu u četvrtak, 4. jula od 9 do 12 sati.

  detaljnije
 • Vode neće biti od do subote ujutru

  Deo Sićeva bez vode dok se ne plati dug za struju, meštani kažu da para nemaju

  Zbog duga za struju od oko 220.000 dinara, kako kažu u Elektroprivredi Srbije (EPS), od 2. jula isključene su pumpe seoskog vodovoda, pa je gornji deo Sićeva kraj Niša bez vode. Predstavnik Mesnog odbora koji upravlja sićevačkim vodovom Nikola Simić kaže da tih para nema i ne zna šta će biti preduzeto.

  (7) detaljnije
 • vodovod radovi

  Naselje Vinik bez vode

  Zbog kvara na magistralnom cevovodu i obimne intervencije žitelji niškog naselja Vinik i Borske ulice neće imati vodu, a dok popravka traje, kako kažu u JKP Naissus, auto-cisterna kretaće se na relaciji od pumpne stanice “Vinik 1”, do pumpne stanice “Vinik 2”.

  detaljnije
 • Vode neće biti od do subote ujutru

  Zbog dugova za struju deo Sićeva ponovo bez vode

  U jednom od najtoplijih dana ove godine, deo domaćinstava u selu Sićevo nadomak Niša ostao je bez vode. Kada će ona ponovo poteći slavinama - ne zna se, jer je razlog, kaže predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, dug koji seoski vodovod ima prema Elektrodistibuciji, pa zbog isključene struje pumpe ne rade.

  (5) detaljnije
 • naplatna stanica

  Otvorene Vlasotinačka i petlja Brestovac

  Oni koji auto-putem, iz pravca Doljevca i Preševa, žele da dođu do Vlasotinca, više neće morati da kruže jer je ta petlja puštena za saobraćaj. Otvorena je i petlja Brestovac, dok su, na ovoj deonici auto-puta, za saobraćaj i dalje zatvoreni izlazi Gadžin Han, Doljevac i Bujanovac sever.

  (2) detaljnije
 • radovi vodovod

  Zbog složenijih kvarova nekoliko niških sela i naselja bez vode

  Od sinoć su česme suve meštanima Miljkovca, Paljine i Berčinca i zbog složenog kvara koji se popravlja kruži cisterna sa pijaćom vodom, kažu u JKP Naissus , a nastavljaju se i popravke na Bulevaru Medijana gde do sredine nedelje neće biti vode. Radnici Vodovoda popravljaju havarije i na Vizantijskom bulevaru, Gornjoj Vrežini i na Bulevaru cara Konstantina.

  detaljnije
 • Vode neće biti od do subote ujutru

  Veći deo Dimitrovgrada večeras bez vode

  Zbog radova na rezervoaru i centralnom vodovodu, građani Dimitrovgrada i okolnih naselja koji se snabdevaju iz ovog vodovoda, biće bez vode od petka uveče do subote ujutru, navode iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac.

  detaljnije
 • komarac

  Ponovo se uništavaju odrasli komarci u Nišu

  Naredna tri dana u niškim opštinama Medijana, Niška Banja, Pantelej, Palilula i Crveni krst uništavaće se odrasli komarci, a u preduzeću Sanit M&M kažu da je ovo treći tretman i pozivaju građane da od 28. do 30. juna ne borave na lokacijama koje će se prskati.

  detaljnije
 • bazen-vrezina,-foto-komanda-Treće-brigade-Kopnene-Vojske

  Od petka radi i Vrežinski bazen, ulaz prvog dana besplatan

  Od petka, 28. juna u 11 sati biće otvorena sezona na Vrežinskom bazenu, a prvog dana ulaz će biti slobodan za sve posetioce. Kao i prošle godine, cena pojedinačne ulaznice biće 150 dinara, a mesečne 1.500 dinara.

  (2) detaljnije
 • saobracaj-centar-vezbe-foto-ja

  Završnica spasilačke vežbe u Nišu, bez saobraćaja u centru

  Trodnevna vežba na kojoj će spasioci uvežbavati reakcije u različitim vanrednim situacijama - “Srbija 2019”, na kojoj učestvuju timovi iz 8 zemalja biće završena danas u 16 sati ceremonijom na Trgu kralja Milana u Nišu. Zbog ove ceremonije u centru Niša od 12 do 19 sati zabranjen je saobraćaj, autobuske trase se preusmeravaju, a od 7 do 19 sati zabranjeno je parkiranje u nekim ulicama.

  (11) detaljnije