Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

 • Račun Objedinjena naplata

  Građani se žale da im nisu proknjižene uplate Objedinjenoj naplati, nadležni kažu da je to zbog preseka

  Kako se ne bi stvarale gužve na šalterima u doba epidemije, u "Objedinjenoj naplati" su savetovali da se računi plaćaju putem interneta, ali građani se sada žale da im oni nisu proknjiženi. Ipak, u ovom javnom komunalnom preduzeću pojašnjavaju da je verovatno samo račun plaćen nakon preseka, da će svakako biti proknjižen i da nema potrebe da dolaze na šaltere.

  (5) detaljnije
 • korona

  U KC Niš više nema zaraženih koronom na respiratorima

  Za dva je porastao broj pacijenata zaraženih koronom u Kliničkom centru Niš, ali sudeći po podacima sa njihovog sajta, po prvi put od kada se objavljuju informacije vezane za novi virus, nema nijednog na respiratoru. U poslednja 24 sata procenat obolelih u odnosu na testirane u Srbiji manji je nego juče i iznosi 1,24%, pošto je zabeleženo 89 novih slučajeva, stoji na sajtu covid19.

  (6) detaljnije
 • grad

  Bez veće štete u naletu grada koji je pogodio Vranje i Dimitrovgrad

  Kiša koja je u pojedinim mestima bila praćena gradom, zahvatila je sinoć jug Srbije, a najkrupniji komadi grada pogodili su atar Dimitrovgrada i Vranja, gde je duvao i jak vetar. Nevreme, prema rečima nadležnih, nije izazvalo veću štetu, a dejstvovala je i protivgradna zaštita.

  (3) detaljnije
 • vodovod

  Zbog radova bez vode Vinik, Gornja Toponica i deo Gornjeg Matejevca

  Zbog popravki havarija bez vode će do 15 sati biti žitelji ulice 1300 kaplara u naselju Pasi Poljana, meštani Gornje Toponice i dela Gornjeg Matejevca prema Knez Selu, dok će zbog radova EPS-a biti prekinuto snabdevanje vodom u delu Borske ulice i naselju Vinik od 8 do 11 sati.

  detaljnije
 • korona

  U Vranju više novozaraženih nego prethodnog dana u ostatku Srbije

  Prema podacima sa sajta "covid data" u poslednja 24 sata rezultati uzoraka 39 Vranjanaca i Vranjanki bili su pozitivni na virus korona, što je najviše u Srbiji, duplo više od Beograda koji je sledeći na listi. Juče su detektovana tek 34 nova slučaja korone u celoj Srbiji, ali se ispostavilo da uzorci iz Vranja nisu ušli u tu statistiku, jer nisu bili obrađeni, a Vlada je to proglasila za najbolji rezultat do sada.

  (5) detaljnije
 • lokali

  Štab: Zakupci javnih površina i gradskih lokala ne plaćaju do juna

  Iako je prvobitno trebalo da kiriju za april, maj i jun plate kasnije i to na rate, zakupci javnih površina i poslovnog prostora u vlasništvu Grada Niša ipak neće morati da plaćaju ništa za mart, april i maj, odluka je gradskog Štaba za vanredne situacije.

  (3) detaljnije
 • laboratorija

  Porastao procenat zaraženih u Srbiji, u KC Niš 36 pacijenata

  U poslednja 24 sata u Srbiji je bilo više testiranih na virus korona nego juče, ali je i procenat pozitivnih veći - sa jučerašnjih 0,64 %, danas se vratio na 1,6 %, pošto je zabeleženo 100 novih slučajeva. U Kliničkom centru Niš se smanjio broj pacijenata zaraženih kovidom pa ih je sada 36, navode, što je za dva manje u odnosu na jučerašnji presek stanja.

  (8) detaljnije
 • test

  U Nišu 1,9 % testiranih pozitivno, nadležni kažu da je situacija bolja

  Po današnjem preseku, procenat pozitivnih u odnosu na testirane na virus korona u Nišu je 1, 9 %, kaže infektolog i član Kriznog štaba Žarko Ranković i ocenjuje da je opšta epidemiološka situacija u ovom gradu bolja.

  (3) detaljnije
 • bolnica leskovac

  Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu 582 obolela od korone

  U poslednja 24 sata u Leskovcu su na virus korona testirane još 144 osobe, a pozitivan rezultat stigao je za njih 5. Među novoobolelima je i dvoje radnika južnokorejske kompanije "Jura", te su od početka epidemije na kovid pozitivna 113 zaposlena u ovoj fabrici. Od poslednjeg preseka, broj obolelih sa Jablaničkog okruga porastao je za 69, a ukupno su koronom zaražena 582 građana.

  detaljnije
 • foto google maps

  Deo Studeničke ulice u Nišu biće zatvoren mesec dana

  Zbog radova na rehabilitaciji Studeničke ulice, kako kažu u Direkciji za izgradnju grada Niša, od 22. maja će doći do potpunog zatvaranja saobraćaja.

  (6) detaljnije
 • korona

  Još petoro Vranjanaca pozitivno na koronu, ukupno 197

  U odnosu na jučerašnji presek Zavoda za javno zdravlje u Vranju, broj obolelih od virusa korona veći je za 5, piše na gradskom sajtu. Od kako je fabrika nameštaja Dodić označena kao lokalno žarište, to je najmanji broj novoobolelih po danu, ako se uzme u obzir da je u tri dana pre toga broj obolelih skočio za 82. Ukupan broj obolelih Vranjanaca trenutno je 197.

  (3) detaljnije
 • voda

  Slabiji pritisak i moguć nestanak vode u nekoliko moravskih sela

  Zbog složenijeg kvara na vodovodnoj mreži, kako navode u Javnom komunalnom preduzeću Naissus, do sutra će biti slabiji pritisak, a moguće je i da će vode nestati u domaćinstvima na teritoriji nekoliko moravskih sela - Sečanici, Supovcu, naselju Kitice, Gornjoj Toponici i Mezgraji.

  detaljnije
 • korona

  U Srbiji porastao broj hospitalizovanih zbog korone, u KC Niš pao

  Tek 0,64 % testiranih na virus korona u poslednja 24 sata bilo je pozitivno, podaci su sa sajta covid19, ali je porastao broj preminulih i hospitalizovanih. Manje je onih koji se leče u Kliničkom centru Niš - kako sami kažu, 37 pacijenata je i daje u bolnici, a jedan je na respiratoru.

  (2) detaljnije
 • česma

  Gradske česme u Prokuplju počele da rade

  Sve prokupačke gradske česme i fontane u užem centru Prokuplja puštene su u rad, nakon što urađene neophodne pripreme i rekonstrukcije dotrajalih prilaza i vodovodne mreže, saopštili su iz JKP Hammeum . U ovom preduzeću kažu da je voda potpuno hemijski i bakteriološki ispravna i da su osposobljene 3 česme i dve fontane.

  detaljnije
 • test

  U poslednja 24 sata kod 33 osobe iz Vranja potvrđen virus korona

  Još 33 novoobolele osobe su registrovane u poslednja 24 sata u Vranju koje je novo žarište u Srbiji zbog velikog broja zaraženih u fabrici nameštaja Dodić. Ukupan broj obolelih u toj fabrici je 55, a od juče prepodne nije zabeležen novi slučaj zaraženih među zaposlenima, kažu u vranjskom Zavodu za javno zdravlje.

  detaljnije