Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

Besplatna kontrola ispravnosti vozila i na jugu Srbije

Vozači u Nišu, Leskovcu, Vranju, Prokuplju i Preševu mogu do 24. juna besplatno da provere tehničku ispravnost automobila pred letnju sezonu, jer je u toku tradicionalna akcija Auto-moto saveza. Iako iskustvo pokazuje da ovu akciju najčešće koriste oni koji imaju starija vozila, kažu nadležni, oni pozivaju sve da provere da li im je auto ispravan za vožnju.

detaljnije
komarac

Najavljena druga tura zaprašivanja komaraca u Nišu

Nakon što su početkom juna zaprašeni odrasli komarci u Nišu, u Domu zdravlja kažu da je neophodna još jedna tura uništavanja ovih štetočina. Oni dodaju da je zaprašivanje zakazano za period od 19. do 24. juna.

(2) detaljnije
Krpelj na koži

U Nišu narednih dana ponovo zaprašivanje protiv krpelja

S obzirom na to da će od 14. do 16. juna ekipe Doma zdravlja po drugi put uništavati krpelje na travnatim površinama u Nišu, oni mole građane da ne borave na tim mestima u trenucima kada se prska, ali i da ne dozvole deci i životinjama da tamo budu i 24 sata kasnije.

detaljnije
vodovod

Bez vode moravska sela kod Niša

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, danas će bez vode biti Vrtište, Trupale, Mezgraja, kao i Gornja Toponica, navode u JKP Naisus . Pored toga, u ovom preduzeću dodaju da će bez vode biti i deo Novog Sela, kao i deo Suvog Dola.

detaljnije
 • Gužva na auto-putu

  Kilometarske kolone na auto-putu zbog proslave Dana policije u Nišu

  Ogromna gužva na naplatnoj rampi "Nais" nastala je zbog toga što je u okviru priprema za proslavu Dana policije ka Nišu krenuo konvoj kamiona koji je prevozio specijalna vozila, saznaje N1.

  (7) detaljnije
 • Gradski prevoz

  Izmenjene pojedine linije gradskog prevoza zbog Dana policije

  Građani koji se ovih dana budu vozili gradskim prevozom moraće da čekaju autobus na drugim stanicama nego uobičajeno, jer će neke linije biti preusmerene. Širi centar Niša će povremeno biti zatvoren za saobraćaj do nedelje 4. juna, zbog proslave Dana policije, pa zato autobusi neće moći tuda da prolaze.

  detaljnije
 • Komarac mrtav

  Novi termin za uništavanje komaraca

  Zbog loših vremenskih uslova, kako kažu u niškom Domu zdravlja, uništavanje odraslih komaraca pomereno je za 5. i 6. jun. Oni su rekli i da će ekipe biti na terenu od 5:30, prvog dana u Niškoj Banji i na Kameničkom visu, a drugog u naselju Gabrovac i na Bubnju.

  detaljnije
 • Zabranjeno parkiranje narednih dana

  Narednih dana zabranjeno parkiranje u centru Niša

  Zbog proslave Dana policije, od 1. do 4. juna biće zabranjeno parkiranje na centralnim gradskim ulicama i parkinzima, kažu u “Parking servisu”. Po nalogu MUP-a će i pojedine ulice biti zatvorene saobraćaj.

  (13) detaljnije
 • Vodovod Vranje

  Delovi Vranja sutra bez vode zbog radova na mreži

  Vranjanci koji žive u višim delovima grada i oni u soliterima u „bloku pošta – banka“ koji se snabdevaju sa mreže druge visinske zone, mogu u sredu 31. maja povremeno da budu bez vode ili da na njihovim česmama bude slab pritisak. Problema u vodosnabdevanju, kažu u gradskom Vodovodu, biće "zbog planiranih radova na prespajanju vodovodne mreže druge visinske zone".

  detaljnije
 • Ilustracija komarac

  Pomeren termin uništavnja larvi komaraca

  Tvrdeći da prošle nedelje nisu mogli da taj posao obave zbog lošeg vremena, iz niškog Doma zdravlja je saopšteno da će njihove ekipe larve komaraca uništavati ove nedelje, u četvrtak i petak od 8 ujutru.

  detaljnije
 • vodovod

  Bez vode Šljaka, Trupale i Novo Selo

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Bujmirskoj ulici, stanovnici niškog naselja Šljaka biće bez vode, navode u JKP “Naisus”. Radovi bi trebalo da budu završeni, navode u ovom preduzeću, oko 13 sati.

  detaljnije
 • Popravka vodovoda

  Deo Svrljiga od noćas bez vode

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži, naselja Lukavica i Saraj u Svrljigu su od nedelje uveče bez vode. Iz JKP "Svrljig" kažu da radnici pokušavaju da otklone kvar i da se normalizacija očekuje u toku dana.

  detaljnije
 • Radnici popravljaju vodovod

  Zbog popravke "Studenskog" cevovoda, delovi Niša do srede povremeno bez vode

  Niži pritisak vode ili i povremene prekide u vodosnabdevanju, prema najavama iz Vodovoda, mogu očekivati građani u naseljima Studena, Jelašnica, Vlaške šume, Niškoj Banji, Prvoj Kutini i Suvom Dolu.

  detaljnije
 • Komarac

  Počinje i uništavanje larvi komaraca

  Ekipe niškog Doma zdravlja će svakog dana, od 26. maja do 1. juna, od 8 sati, biti na terenu u blizini niških reka i potoka, gde će uništavati larve komarace, saopšteno je iz ove ustanove.

  detaljnije
 • Voda u casi ilustracija Kosta

  Popovčani bez vode danas do 15 sati

  Zbog popravke kvara u Ulici Maršala Tita, iz JKP “Naissus” najavljuju da 24. maja stanovnici Popovca neće imati vodu do 15 sati, a ista situacija je i sa Jug Bogdanovom ulicom u Nišu.

  detaljnije