Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

Bez vode centar Niša, Ratko Jović, Pantelej, Brzi Brod i Gabrovački put

Zbog havarija na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću Naissus, i danas će bez vode biti žitelji niških naselja. Ovog puta, kvarovi su izbili u Humskoj ulici u naselju Ratko Jović, Gornjomatejevačkoj u Panteleju, Ulici Stojana Kostića u Brzom Brodu, Gabrovačkom putu, kao i u Ulici Milojka Lešjanina u samom centru Niša.

detaljnije
Komarac-flickr

Ponovo zaprašivanje protiv komaraca u niškim opštinama

U niškoj Opštini Pantelej juče je počelo novo zaprašivanje protiv komaraca, koje će danas biti nastavljeno u opštinama Niška Banja i Medijana, a 17. i 18. oktobra prskaće protiv ovih insekata i u opštinama Crveni Krst i Palilula, najavljuju iz preduzeća Sanit M&M, pa upozoravaju građane da u to vreme ne borave uz reke i parkove, gde obično zaprašuju.

(2) detaljnije
vodovod radovi

Deo Niša i okoline bez vode

Zbog brojnih havarija na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", bez vode će biti žitelji Karadžićeve ulice u centru Niša, Bulevara Nikole Tesle, kod restorana "Barka", kao i oni koji stanuju u Trupalu, Pasi Poljani i naselju Branko Bjegović.

detaljnije
Toplana dimnjak

Počela grejna sezona, hladni radijatori onima koji nisu platili struju za podstanice

I kalendarski je počela grejna sezona, a kako navode iz "Gradske toplane", osim kotlarnice "Somborska", svi toplotni izvori su jutros startovali na vreme. Radijatori bi trebalo da budu topli od 6 do 22 sata, ukoliko spoljna temperatura zahteva, kako bi u prostorijama bilo oko 20 stepeni.

(5) detaljnije
 • vodovod radovi

  Bez vode deo Ledene stene i pojedina niška sela

  Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, kako saopštavaju iz Javno komunalnog preduzeća “Naissus”, bez vode će biti građani dela Ledene stene, Beograd-male, kao i sela Donja Toponica, Jelašnica i Veliki Drenovac.

  detaljnije
 • avioni

  Nova letačka obuka na "niškom nebu"

  U popodnevnim i večernjim satima, od 16. do 18. oktobra, nebo nad Nišem ponovo će "grmeti", pošto će tada vojni avioni imati vežbu.

  (15) detaljnije
 • 490x370-dalekovod-Kosta-Juzne-vesti.jpg

  Trgovište u nedelju bez struje

  Zbog radova na elektroenergetskim objektima u nedelju, 14. oktobra, saopšteno je u vranjskoj Elektrodistribuciji, bez napajanja električnom energijom ostaće kompletno područje opštine Trgovište.

  detaljnije
 • Požari česti u poljoprivrednoj sezoni

  Policija upozorava građane da ne spaljuju smeće i korov na poljima i šumama

  Zbog opasnosti od nekontrolisanih požara, u Policijskoj upravi Niš opominju građane da ne spaljuju korov, biljne ostatke i smeće na otvorenom prostoru. Dodaju i da su kazne za ovakva dela od 10.000 do milion dinara.

  (2) detaljnije
 • isključenja vode

  Selo Dolac i deo Panteleja nemaju vodu

  Do 15 sati vodu neće imati ulica u Panteleju, naselje Gornja Vrežina i selo Dolac, kako su saopštili iz Javno komunalnog preduzeća "Naissus", zbog kvara na mreži koju radnici popravljaju.

  detaljnije
 • radovi na mreži

  Deo niške periferije, Durlana i centra bez vode

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži, kako saopštavaju iz javnog komunalnog preduzeća "Naissus", bez vode će danas biti građani naselja 9. maj, Mramora, Mramorskog potoka i Čokota. Kvar je i u Pasi Poljani, u centru u ulici Stevana Nemanje, a zbog priključenja stambene zgrade i delovi Durlana su bez vode. Iz Vodovoda kažu da su obezbeđene cisterne.

  detaljnije
 • Bez vode deo Panteleja

  Zbog radova na vodovodnoj mreži, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", bez vode će biti stanovnici Studeničke i Somborskog bulevara u niškom naselju Pantelej.

  (1) detaljnije
 • obustava saobraćaja

  Zbog radova na putu kod Lebana, povremena obustava saobraćaja narednih 10 dana

  Zbog zamene asfalta na kolovozu, kažu u Javnom preduzeću Putevi Srbije , saobraćaj će na deonici Lebane - Negosavlje, do 20. oktobra biti obustavljen u periodima od 9 do 12 sati i od 13 do 16 sati. U ovom periodu, vozači od Lebana ka Medveđi mogu ići takozvanim Bučumetskim putem.

  detaljnije
 • vodovod radovi

  Deo Huma, Vrtišta i Mramora bez vode

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži u selima Hum i Vrtište, kao i popravke havarije na priključnoj mreži u selu Mramor, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", delovi ovih niških sela do 15 sati neće imati vodu. I pojedine ulice u Panteleju i Minovom naselju, dodaju, biće bez vode još par sati.

  detaljnije
 • kabasti otpad

  Akcija odvoza kabastog otpada u Nišu

  Nišlije koje žele da očiste zajedničke prostorije, tavane i podrume i da se oslobode kabastog otpada, poput starog nameštaja, šporeta, tepiha ili šuta, to mogu učiniti do kraja oktobra tako što će pozvati JKP “Mediana” i prijaviti odvoz tih stvari.

  detaljnije
 • Cisterna voda

  Veliki kvar na vodovodnoj mreži, bez vode viši delovi Niša i okoline

  Zbog velike havarije na magistralnom cevovodu na Gabrovačkom putu, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", bez vode će biti svi oni koji stanuju u Gabrovcu, Pasi Poljani, Mokranjčevoj i okolnim ulicama, kao i u Trebinjskoj, Kovančučkoj i Durmitorskoj, ali i u naseljima Bubanj, MIN-ovo naselje i delu Ledene stene. Ovim ulicama će prolazi auto-cisterna sa pijaćom vodom.

  (16) detaljnije