Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

Popis kuća i zgrada za legalizaciju u selima u Panteleju

Rok za ozakonjenje objekata ističe 28. februara, a službenici Opštine Pantelej poslednjih dana popisa, evidentiraće objekte u okolnim selima.

detaljnije
Radovi na izgradnji kružnog toka

Zatvara se raskrsnica kod “Imidža” zbog kružnog toka

Od petka 24. februara do kraja marta raskrsnica Dušanove, Nikole Pašića i Mije Petrovića biće zatvorena za saobraćaj, jer je počela izgradnja kružnog toka.

detaljnije
Vinik ilustracija

Sledeće nedelje popis nelegalnih objekata na Viniku

Od ponedeljka 20. februara, od 10 do 16 sati, komisija za popis objekata koji još nisu legalizovani niti je podnet zahtev za ozakonjenje nastaviće da radi na terenu u naselju Vinik. Od kraja sledeće nedelje, kako najavljuju iz Opštine Pantelej, kreće popis u selima. 

detaljnije
Vranje foto i.m.

Deo Donjeg Vranja u ponedeljak bez struje

Zbog radova na mreži u ponedeljak, 20. februara od 10 do 13 sati, bez struje će biti stanovnici u vranjskim ulicama Ilindenskoj, 4. juli, Koče Racina i Đure Salaja.

detaljnije
 • Besplatan parking i nedeljni red vožnje u Nišu; ilustracija; foto: JV

  Praznično radno vreme tokom Dana državnosti, parking besplatan

  Tokom praznovanja Dana državnosti u sredu 15. i četvrtak 16. februara u Nišu će biti izmenjeno radno vreme u apotekama, poštama, Narodnom muzeju. Parking Nišlije ova dva dana neće plaćati, a primenjivaće se nedeljni red vožnje.

  detaljnije
 • Popravka je u toku; foto: JV

  Deo Novog sela, Niške Banje i Mokranjčeve bez vode

  Zbog kvara na mreži u Železničkoj ulici, na putu prema Jelašnici, Nišlije koje žive u ovom delu grada neće imati vodu do 15 sati, kažu u Vodovodu.

  detaljnije
 • voda Ilustracija KOSTA Juzne vesti

  Voda u Svrljigu nije za piće

  Zbog zamućenja izvorišta Manojlica i Rumenjak usled naglog topljenja snega, voda u Svrljigu nije za piće. U toku dana, kako je najavljeno iz JKSP "Svrljig", građani će pijaću vodu moći da toče iz cisterni koje će kružiti gradom.

  detaljnije
 • Letnji red vožnje do kraja raspusta

  Do kraja zimskog raspusta letnji red vožnje

  Po letnjem redu vožnje Nišlije će se voziti do petka, 10. februara, javljaju u Direkciji za javni gradski prevoz.

  detaljnije
 • popravka vodovoda

  Bez vode veći deo Novog Sela

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži, na uglu Ulice topličkog partizanskog odreda i Gajtaničke, u severnoj polovini Novog Sela biće suve suve česme.

  detaljnije
 • Legalizacija

  Raspored legalizacija objekata u niškim selima

  Vlasnici koji do sada nisu legalizovali svoje objekte to mogu da urade u opštinama Crveni Krst, Medijana, Niška Banja, Pantelej i Palilula i to radnim danima sve do 28. februara, ali i u selima i u mesnim kancelarijama po propisanom rasporedu za dežurstva. 

  detaljnije
 • Očekuju da će do 15 sati otkloniti kvar; ilustracija; foto: JKP Naissus

  Deo Niša ponovo bez vode zbog novog kvara

  Zbog novog kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Dimitrija Tucovića kod pumpe, Nišlije koje žive u ovom delu grada neće imati vodu do 15 sati, kažu u Vodovodu. Obezbedili su dve cisterne sa pijaćom vodom.

  detaljnije
 • Radnik vodovoda

  Bez vode deo Niša i okolna sela

  Zbog kompleksnog kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Dimitrija Tucovića, vodu nemaju domaćinstva od kružnog toka kod benzinske pumpe do Novog Sela, kažu u JKP “Naissus”.

  detaljnije
 • Legalizacija

  Ove nedelje prijava nelegalnih objekata u Matejevcu i Brzom Brodu

  Za građane iz Opštine Pantelej, u toku je popis objekata koji će se tokom nedelje obavljati na terenu i u kancelariji Mesne zajednice “Moša Pijade”, gde će dežurati stručna komisija u utorak, 31. januara, sredu 1, i četvrtak 2. februara od 10 do 16 sati. 

  detaljnije
 • popravka

  Bez vode "Crveni pevac"

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži, bez vode će biti ulice na potezu od Doma zdravlja Niš do raskrsnice na Crvenom pevcu, odnosno od Ulice Vojvode Mišića do Ulice hajduk Stanka.

  detaljnije
 • Očekuje se da radovi budu gotovi do 18 sati; foto: JKP "Naissus"

  Gornja Vrežina bez vode

  Zbog havarije i otežanih tehničkih uslova nastavljaju se radovi u Gornjoj Vrežini, pa meštani ovog dela grada do 18 sati neće imati vodu, kažu u Vodovodu.

  detaljnije