Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

Pojedine apoteke na jugu Srbije u subotu otvorene za penzionere

U subotu od 4 do 7 sati penzioneri će moći da idu u nabavku, a pojedine apoteke u gradovima na jugu Srbije biće otvorene samo za njih.

(1) detaljnije
korona

U Leskovcu 22 osobe obolele od korone, među njima i 3 zdravstvena radnika

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u Leskovcu je kod 22 osobe potvrđeno prisustvo virusa korona, a među njima su 2 lekara i jedna medicinska sestra Opšte bolnice. U Jablaničkom okrugu ukupno su na virus korona pozitivne 24 osobe, a 13 je na lečenju u Kliničkom centru u Nišu. Za još 10 ljudi se očekuju rezultati.

(2) detaljnije
VVV_0489

Penzioneri idu u kupovinu u subotu, uveden i jutarnji termin za šetnju pasa

Umesto kao do sada u nedelju od 4 do 7, stariji od 65 godina će u nabavku ovog vikenda ići u subotu u isto vreme, a to će u nedelju, kada je zabrana kretanja duća od 24 časa, obezbediti punu izolaciju za sve, pa i za radnike supermarketa. Vlasnici pasa dobii su još jedan termin za šetnju svojih ljubimaca.

(4) detaljnije
korona

Sedamnaestoro obolelih u Vranju, na lečenju u Nišu jedna osoba

U Vranju je, prema poslednjim podacima, ukupno sedamnaestoro obolelih od virusa korona, saopšteno je na gradskom sajtu. U toku dana se očekuju rezultati za još 23 osobe.

(2) detaljnije
 • čišćenje dezinfekcija

  Podela sredstava za dezinfekciju na 10 lokacija u Nišu

  Rezervoari sa rastvorom na bazi hlora danas, 3. aprila od 11 do 16 sati biće postavljen na 10 lokacija u Nišu, kažu u Javnom komunalnom preduzeću Naissus. U svakoj od niških opština, sem Panteleja, biće postavljen bar po jedan rezervoar natrijum-hipohlorita, koji služi za dezinfekciju površina, ali u Vodovodu upozoravaju da nije namenjen nameštaju, odeći, rukama ili životinjama.

  (12) detaljnije
 • korona

  Dvoje novoobolelih u Pirotu, prvi pozitivni slučaj na virus korona u Babušnici

  Nakon zastoja u slanju uzoraka iz Pirotskog okruga na ispitivanje na novi virus korona, za poslednja 2 dana poslato je 9 uzoraka, od kojih su 3 pozitivna, rekla je epidemiolog Radmila Zec. Prema njenim rečima, jedan smrtni slučaj u Pirotu povezan je sa novim virusom.

  detaljnije
 • Asepsol dezinfekcija

  Opština Medijana deli sredstva za dezinfekciju na nekoliko lokacija

  Danas, 3. aprila od 11 sati, navode u Opštini Medijana, građani će moći da preuzmu natrijum-hipohlorit, kao sredstvo dezinfekcije. Deliće se u kod Tempo ekspresa u Duvaništu, na Trgu kralja Aleksandra na skretanju kod Osnovne škole "Radoje Domanović", kod Vatrogasnog doma i Gradske opštine Medijana.

  (6) detaljnije
 • pošta durlan

  Pošte Srbije: "Post ekspres" ponovo radi, neke pošte na jugu zatvorene

  Na jugu Srbije po dve pošte u Nišu i Vranju, jedna u Aleksincu i ona smeštena na granični prelaz Gradina privremeno su zatvorene, stoji u obaveštenjima Javnog preduzeća Pošte Srbije. Nakon desetodnevne pauze, dostava pošiljki putem “Post-ekspresa” ponovo funkcioniše, saopštavaju, ali to ne važi i za uslugu “Keš-ekspres”.

  (4) detaljnije
 • Planinsko selo u centru borbe protiv MHE

  U Pirotu organizovana dostava lekova za meštane sela

  Posebna terenska služba koja će snabdevati lekovima meštane pirotskih sela od danas je počela sa radom, a građani će putem telefona prijavljivati koji su im lekovi potrebni i, ukoliko se neki od lekova plaćaju, po isporuci ih plaćati. Dostavljaće se lekovi za redovne hronične terapije, kao i lekovi za akutna stanja, a prijavljivanje za dostavu lekova moguće je na telefon 060/0570608.

  detaljnije
 • Asepsol dezinfekcija

  Svakom Belopalančaninu po 2 litra sredstva za dezinfekciju dnevno

  Kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju podova i radnih površina biće postavljeni na 6 lokacija u Beloj Palanci, a građani će svakog dana moći sebi da natoče 2 litra rastvora koji je spreman za upotrebu. Podelu će organizovati Javno komunalno preduzeće Komnis svakog dana od 8 do 13 sati, a građani su dužni da obezbede ambalažu.

  (3) detaljnije
 • krv

  Za 3 meseca ove godine, 246 Prokupčana dobrovoljno dalo krv

  Tokom akcija Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju, za prva tri meseca ove godine 246 Prokupčana je dobrovoljno dalo krv, a organizatori kažu da su zadovoljni odzivom, s obzirom da je na snazi vanredno stanje zbog virusa korona.

  detaljnije
 • pijaca

  Niška pijaca se "preselila" na Fejsbuk

  Desetak dana nakon odluke Gradskog štaba za vanredne situacije da se 14 pijaca u gradu zatvore zbog pandemije korona virusa, Nišlijka Tatjana Teodosijević je došla na ideju da napravi grupu na Fejsbuku gde bi se proizvođači voća, povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja i drugih poljoprivrednih dobara ponudili svoje proizvode, a građani napisali šta žele da kupe. Za dva dana ova grupa je dobila preko 2.000 članova, a ideja je, kaže Teodosijevićeva, da mali proizvođači nađu način da u vanrednom stanju prodaju namirnice koje dosta građana kupuje na pijacama.

  (15) detaljnije
 • vodovodne cevi

  Deo Vlasotinca u četvrtak bez vode

  Zbog kvara na magistralnom cevovodu, Vlasotinčani koji žive na desnoj obali reke Vlasine, kao i stanovnici sela Lomnica, Šišava, Manastirište i Boljare, neće imati vodu u četvrtak, 2. aprila od 9 do 12 sati.

  detaljnije
 • e zdravlje

  Test samoprocene na korona virus onlajn na sajtu Ministarstva zdravlja

  Kako bi se smanjile gužve i čekanje, kao i da bi se ubrzao proces lečenja, kako kaže premijerka Srbije Ana Brnabić, u Srbiji je počeo da radi Test samoprocene na Covid-19. Sistem funkcioniše na bazi logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je Brnabićeva na svom Tviter nalogu.

  (11) detaljnije
 • sneg prokuplje

  Bez problema u saobraćaju na jugu Srbije, putevi prohodni

  Sneg koji od sinoć pada na jugu Srbije ne pravi veće probleme putarima, jer se u većini mesta ne zadržava na kolovozu. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, visina snežnog pokrivača na jugu je do 10 centimetara.

  detaljnije