Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Servisne informacije

Knez Selo bez vode

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, stanovnici Knez Sela kod Niša neće imati vodu do 15 sati, kazali su u vodovodu. 

detaljnije

Vranjski "Simpo" i naselje Raška u četvrtak bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži u Ulici Radničkoj na Železničkoj stanici u Vranju, bez vode će u četvrtak, 19. januara od 6 do 13 sati ostati potrošači u naselju Donja Raška i fabrika "Simpo“, najavljeno je iz vranjskog "Vodovoda".

detaljnije
puške

Predaja starih oružnih listova i trofejnog oružja u Leskovcu

Leskovčani koji imaju oružne listove sa pravom korišćenja tuđeg lovačkog oružja, mogu da ih predaju u Policijskoj upravi, pošto prema novom Zakonu o oružju oni više ne važe.

detaljnije
Očekuju da do 15 sati radovi budu završeni; foto: JKP "Naissus"

Deo centra Niša bez vode

Zbog kvara na mreži na uglu ulica Generala Milojka Lešjanina i Kosovske, Nišlije koje žive u tom delu grada povremeno neće imati vodu, kažu u JKP “Naissus”.

detaljnije
 • kontejneri

  "Mediana" postavila kontejnere tamo gde ne može da prazni kante

  Zbog snega, leda i niskih temperatura, JKP “Mediana” nije u mogućnosti da redovno odvozi otpad sa južnog oboda Niša, na potezu od Ledene stene do Delijskog visa, pa su tamo privremeno postavljeni kontejneri.

  detaljnije
 • Podela soli na još 20 lokacija u gradu

  Podela soli na 20 lokacija u Nišu

  Građani Niša koji žive u brdovitim delovima grada mogu na 20 lokacija u gradu da preuzmu so za posipanje puteva i staza, kako bi sebi olakšali kretanje po ledu i snegu.

  detaljnije
 • Komunalno

  Komunalne probleme "Mediani" prijaviti preko Fejsbuka

  Ukoliko u gradu zateknu divlje deponije, neočišćen sneg ili su im potrebne informacije o odvozu smeća i čišćenju dimnjaka, Nišlije ubuduće mogu da prijave ili se raspitaju o komunalnim uslugama i preko Fejsbuk stranice "Mediane". Prednost ovakve komunikacije je što građani mogu da pošalju fotografije i video snimke.

  detaljnije
 • policijska uprava

  Do kraja januara izdavanje ličnih dokumenata u 2 smene

  Sve niške policijske stanice do kraja januara radiće u dve smene, do 20 sati, kako bi građani mogli da predaju i preuzmu lična dokumenta, pre svega, nove lične karte čiji je rok za zamenu istekao 31. decembra 2016. godine.

  detaljnije
 • Prohodni putevi

  Zimska služba: Putevi u Nišu prohodni, ali klizavi

  U Nišu se putevi redovno čiste od snega i prohodni su za automobile, ali ima dosta leda zbog čega se savetuje oprezna vožnja, poručuju u Zimskoj službi.

  detaljnije
 • Ledeni dani

  Do četvrtka ledeno na jugu

  U Nišu i okolini danas sunčano, ali veoma hladno, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ledeni dani na jugu zemlje potrajaće do četvrtka 12. januara, kada se očekuje blagi porast temperature.

  detaljnije
 • Nedeljni i letnji red vožnje od 1. do 7. januara; foto: FB strana JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša

  Nastavlja se letnji red vožnje, od ponedeljka autobusi i kroz Topličinu ulicu

  Po letnjem redu vožnje Nišije koje koriste gradski i prigradski prevoz, voziće se i u ponedeljak 9. januara, kao i u utorak narednog dana, javljaju u Direkciji za javni gradski prevoz.

  detaljnije
 • Taki

  Teško do taksija u Nišu

  Nišlije koji planiraju da se ovih dana voze takijem, trebalo bi da takvu vožnju isplaniraju na vreme, te da taksi službe krenu da zovu najmanje pola sata ranije, jer je veza uglavnom zauzeta, a na vozila se čeka preko 20 minuta.

  detaljnije
 • Sektor za vanredne situacije

  Nekoliko hiljada ljudi u Nišavskom okrugu bilo bez struje, zavejani i putevi

  U preko 3.000 kuća u okolnim niškim selima, koja su bez struje i vode duže od 30 sati usled loših vremenskih uslova, trebalo bi ponovo da zasija sijalica i poteče voda sa česme najkasnije do nedelje ujutru, istakao je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

  detaljnije
 • Zbog struje okolina Niša bez vode; foto: A. K.

  I meštani Mramorskog brda bez vode

  Zbog velike količine snega i kvara na električnim instalacijama ne radi pumpna stanica u Mramorskom brdu. Ukoliko popravka potraje meštani ovog dela grada i oni koji žive prema naselju Aleksandrovo neće imati vodu, kažu u Vodovodu.

  detaljnije
 • Bez struje i vode

  Okolina Niša bez struje i vode zbog snega

  Loši vremenski uslovi, sneg i vetar izazvali su kvarove na trafo-stanicama, pa su bez struje sela Trupale, Knez Selo, Donji Matejevac, Čamurlija, Vrtište i deo Kalač brda. Zbog nestanka struje, mnoga sela oko Niša su i bez vode.

  detaljnije