Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sokobanja

 • sokobanja

  Sokobanja sledeća stanica akcije “Svi u prirodu”

  Rekreativni sportisti i oni koji žele da provedu dan na svežem vazduhu mogu da se priključe akciji “Svi u prirodu” i nedelju 6. novembar provedu u Soko banji umesto u Nišu.

  detaljnije
 • Sokobanja

  Sokobanja sve češći izbor za odmore vikendom

  “ Sve se bojim – pročuće se ovo mesto, svet će nagrnuti amo i ja ću morati da bežim odavde i da tražim neku drugu banju “ govorio je nekada davno o Sokobanji nobelovac Ivo Andrić. Čini se da je pisac predvideo da će prirodne lepote Sokobanje i njene okoline privlačiti sve više gostiju koji tamo danas sve češće odlaze na vikend.

  detaljnije
 • Interventna jedinica policije

  Policajac uhapšen zbog dilovanja droge

  Zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je službenik sokobanjske policije. Prema nepotvrđenim informacijama, reč je o pripadniku interventne jedinice. Policija ćuti.

  (4) detaljnije
 • Marjan-Majstor-Kung-Fua

  Beg od civilizacije i saglasje sa prirodom na obroncima Rtnja

  Da život po konvencijama savremenog doba ne mora da bude jedini mogući, već nekoliko godina načinom života koji podrazumeva potpuno saglasje sa prirodom dokazuje Marjan Arsenov, osnivač prirodnjačkog kampa "Glas prirode" u šumama nadomak sela Sesalac kod Sokobanje.

  (2) detaljnije
 • Milun-MItrović

  Sokobanja čuva zaveštanje svog najpoznatijeg slikara

  Turistima na sokobanjskoj promenadi godinama pažnju privlači zgrada gde se nalazi plod višedecenijskog rada akademskog slikara Miluna Mitrovića. Uspomenu na modernistu, koji je talenat nadograđivao u Beogradu, čuvaju Sokobanjci, a o njegovom radu svedoči 170 slika.

  detaljnije
 • staza

  Uspon preko dve planine kod Sokobanje

  Tradicionalni uspon na vrh Oštra čuka na planini Devici održaće se 24. septembra, a planinari “Železničara” organizuju polazak iz Niša. Staza je duga 15 km i vodi preko planina Devica i Ozren.

  detaljnije
 • Dan-pešačenja---FB-stranica-"PK-Ozren-Sokobanja".jpg

  Dan pešačenja u Sokobanji

  Svi zainteresovani građani, turisti, đaci, radnici, sportisti i ostali pojedinci moći će da prošetaju do izletišta Popovica, od Lepterija do Sokograda ili da uživaju u pogledu sa vidikovaca Sokobanje u organizovanoj pešačkoj akciji u subotu 17. septembra.  

  detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  (5) detaljnije
 • Green heart fest

  Rok grupe i di-džejevi za vikend u Sokobanji (program)

  Prvi "Green heart fest" biće održan od 22. do 24. jula u Sokobanji. Na glavnoj bini na mermernom šetalištu i na dnevnom stejdžu u akva-parku nastupiće domaće rok grupe, di-džejevi i hip-hop izvođači.

  detaljnije
 • Green Heart Fest

  Popularni izvođači na prvom rok i haus festivalu u Sokobanji

  "Zabranjeno pušenje", "Atheist Rap", MVP, "Stereo banana", S.A.R.S, "Orthodox Celts", "Novembar" i "Van Gogh" neki su od bendova koji će od 22. do 24. jula nastupiti na prvom "Green Heart Fest"-u u Sokobanji. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • 490x370-Dragana-RTS.jpg

  Bivša direktorka bolnice povukla tužbu protiv novinarke RTS-a

  Nepunih godinu dana od početka suđenja, bivša direktorka Specijalne bolnice u Sokobanji Ljiljana Isaković povukla je tužbu protiv urednice niškog dopisništva RTS-a Dragane Sotirovski koja je završila na sudu jer je istraživala korupciju i nepotizam u ovoj ustanovi.

  (2) detaljnije
 • Vrmdza-4.jpg

  Izlet do turistima sve popularnijeg sokobanjskog sela Vrmdža

  Ljubitelji prirode koji žele da u subotu 19. marta posete selo kod Sokobanje do srede 16. marta treba da se prijave za učešće u planinarskoj akciji koja će im omogućiti da uživaju u živopisnim predelima, čistoj vodi i vazduhu sela koje postaje prava turistička atrakcija.

  (1) detaljnije
 • Policija

  Majka obesila osmogodišnju ćerku, pa sebe

  Telo 36-godišnje majke pronađeno je na tavanu porodične kuće u Sokobanji, a osmogodišnje devojčice u ormanu. Sumnja se na ubistvo i samoubistvo, kažu u Tužilaštvu.

  detaljnije
 • budzet

  U Srbiji budžete kriju, u EU su “na tacni”

  I dok se ponekad čini da je potrebno biti haker da bi se na sajtovima nekih opština i gradova pronašle odluke i budžeti, koji treba da budu javno dostupni podaci, a mnoge od njih ove dokumente i ne objavljuju, u Evropi se uveliko primenjuje politika otvorenih podataka.

  (5) detaljnije
 • lukic
  Izbori 2016

  “Ako ostanemo na vlasti u Sokobanji, ponašaćemo se odgovorno”

  Odgovornost u trošenju budžetskih para i upravljanju javnim preduzećima, kao i ulaganje u razvojne projekte, biće, između ostalog, prioriteti Demokratske stranke u Sokobanji ukoliko ona ostane na vlasti nakon izbora, kaže predsednik ove opštine Dimitrije Lukić.

  (1) detaljnije
 • izvor moravica

  Izvor Moravice i Sesalačka pećina - izletišta vredna pažnje

  Svim turistima koji Sokobanju obilaze željni istraživanja i opuštanja u netaktnutoj prirodi prava preporuka su izvor reke Moravice i Sesalačka pećina - izletišta koja su zbog nešto veće udaljenosti manje poznata, ali zbog lepih pejzaža zaslužuju višečasovni obilazak.

  detaljnije
 • rtanj

  Mistični Rtanj bogat i lekovitim biljem

  Rtanj u blizini Sokobanje poznat je po podzemnim izvorima, pećinama i prirodnom fenomenu- vatrenim loptama, ali i po mnogim mitovima, legendama i neobjašnjivim pojavama. Njeno pravo bogatstvo je lekovito bilje zakonom zaštićeno.

  detaljnije
 • zavicajni muzej

  Nepravedno zaboravljeni Sokobanjac – Stojan Živadinović

  Hvaljen, ali i osporavan, Stojan Živadinović bio je veoma čitan i jedan od najplodnijih pisaca između dva rata, čija su dela objavljivali mnogi. Međutim, nakon Drugog svetskog rata on potpuno biva zaboravljen, te se danas o njegovom liku i delu među meštanima Sokobanje jako malo zna.

  detaljnije
 • ripaljka

  Vodopad Ripaljka - skriveni biser Ozrena

  U šumi Ozrena nadomak Sokobanje nalazi se Ripaljka, prema rečima Jovana Cvijića, najlepši najviši vodopad Srbije koji predstavlja prvi spomenik prirode naše zemlje i pod zaštitom države je od 1949. godine.

  (1) detaljnije
 • filmske lokacije

  Filmske lokacije na jugoistoku objedinjene na jednom sajtu

  Kako bi filmske kompanije i produkcije iz celog sveta saznale za predele na jugoistoku Srbije, poput vodopada, pećina, jezera i planina koji su pogodni za snimanje, niški “Kreativni klub ABC” je bazu filmskih lokacija postavio na sajtu filmlocationsouthserbia.com .

  (2) detaljnije