Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 26. 5. 2021.

| Sport

14 medalja na dva takmičenja za niški klub borilačkih sportova "Naisus"

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Asteriks 2021 - KBS Naisus ekipa
Na Asteriks kupu ekipa Naisusa osvojila je 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje; foto: KBS "Naissus"

Klub borilačkih sportova Naisus osvojio je 14 odličja proteklog vikenda na dva takmičenja - Asteriks kupu i prvenstvu Srbije za seniore.

Ovogodišnji međunarodni Asteriks kup održan je tokom vikenda u hali „Čair“ u Nišu, a desetočlana ekipa Naisusa osvojila je 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. U ekipnom plasmanu zauzeto je četvrto mesto.

Zlatne medalje osvojili su Andrej Stanković, Asenia Pulina, dok je Jelena Stevanović osvojila dva, a Uroš Mitrović tri zlatna odličja. Srebrni su bili Vera Jovanović, Uroš Đurđević i Lena Veljković, a bronzane medalje su osvojili Isidora Petrović, Vasilije Vrećić i Teodor Mitić.

Asteriks 2021 - Urke i Asenia 1 foto: KBS "Naissus"Osim na Asteriks kupu, predstavnici Naisusa su učestvovali i na državnom prvenstvu za seniore. Kragujevac je ugostio 110 najkvalitetnijih takmičara iz 34 kluba, a među takmičarima su bili osvajači kako evropskih i svetskih, tako i olimpijskih medalja.

Odličje za niški klub osvojio je Dimitrije Jovanović, koji se okitio bronzanom medaljom.

I ovom prilikom ću pohvaliti celu ekipu koja je učestvovala, kako na jednom tako i na drugom takmičenju. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Tehnički tim na Asteriks kupu je opravdao poverenje, ali ostaje žal za neučestvovanjem još nekolicine takmičara. Time bi i ekipni plasman bio bolji. Mali borbaši će tek svoja dostignuća da postižu jer budućnost je pred njima. Sa druge strane očekivala se još jedna seniorska medalja na državnom prvenstvu - rekao je zadovoljno glavni trener KBS „Naisus“ Nebojša Anđelković.

Napominje da je najbolje prošao Dimitrije koji je u polufinalu odmerio snage sa daleko iskusniji Ivanom Karajlovićem, ali je nakon dobijene prve runde i relativno izjednačene druge, zbog povrede meč je prekinut pri rezultatu 7:9.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: