Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 29. 5. 2015.

| Sport

15 godina od smrti Ivana Krstića Belog

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-ivan-krstic-beli.jpg
Poginuo je mesec dana pre svog 20. rođendana

Na današnji dan 2000. godine na pomoćnom terenu stadiona Čair od udara groma nastradao je Ivan Krstić Beli, fudbaler niškog Radničkog i mladi reprezentativac Jugoslavije.

Tog 29. maja 2000. godine, nakon završene sezone, fudbaleri Radničkog su imali trening po kišnom vremenu i nakon toga igrali na dva gola, oženjeni protiv neoženjenih, priča Predrag Stamenković, nekadašnji igrač Radničkog i saigrač Krstića.

Dobili smo udarac u glavu i popadali na teren, kao da nas je neko bejzbol palicom udario. Svi smo ustali, samo on nije. Prišli smo i katastrofa... Bio je neverovatan mladić, mnogo veseo i dobar. Tog dana je bio mnogo veseo... Potpisao je za francuski Lil i bio je mladi reprezentativac Jugoslavije. Izuzetan fudbaler i odličan mladić - ispričao je ranije Stamenković.

Poginuo je mesec dana pre svog 20. rođendana, mesec dana posle rođenja sina Ivana i tri meseca nakon svadbe sa Anom.

Sutra je tačno 15 godina od kad nisi sa nama... Ali u našim srcima zauvek! - napisala je Ana Krstić na svom "Fejsbuk" profilu.

radnicki Fudbalska škola Radničkog nosi ime po tragično nastradalom fudbaleru

O njemu mnogi bivši i sadašnji fudbaleri i fudbalski stručnjaci govore da je bio veliki talenat i da bi verovatno napravio vrhunsku sportsku karijeru.

U znak sećanja na Belog, ulica u kojoj je živeo u Medoševcu nazvana je po njemu.

Njegovo ime nosi i fudbalska škola Radničkog, ali u ovom klubu su, na pitanje hoće li obeležiti godišnjicu smrti svog nekadašnjeg kapitena, odgovorili da će to učiniti "podsećanjem preko sajta". 

Obeležavanje godišnjice smrti Ivana Krstića Belog ove godine će biti u vidu podsećanja na ovu tragediju preko zvaničnog sajta kluba - rekla je Monika Petrov, portparol Radničkog.

U tekstu objavljenom na sajtu fkradnicninis.rs između ostalog piše da "FK Radnički svakog dana iskazuje duboko žaljenje zbog ove tragedije".

U znak sećanja na tragično nastradalog fudbalera navijači Radničkog "meraklije" ćute prvih deset minuta na svakoj utakmici, a na tribini se nalazi zastava sa njegovim imenom i brojem 10 koji je povučen iz upotrebe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sale018

    09:48 // 30. 5. 2015.

    Takvog talenta Radnicki jos nije imao i to treba da bude prioritet kluba

  • Sale Jatak

    21:40 // 29. 5. 2015.

    Da nam daju celi svet ili da vratimo taj jedan dan, s nama bi on jos bio, nasmejan. MJ89 ("Beli Krstic", "Skins","Icepi gi svi")

  • meraklija8

    20:46 // 29. 5. 2015.

    Ovo je jos jedan dokaz da klub vode ljudi kojima mesto nije tu na celu sa Vidakom!!Vi ne znate za postovanje, osnovni red i kulturu...bruka!!!!!

    • pop018

      00:21 // 1. 6. 2015.

      Sva sreca pa ga ti ne vodis. Ti bi ga kao bolje vodio?? Isprva nisam ni ja bio za njega ali covek daje sve od sebe da spasi klub od propadanja. Pokazi malo postovanja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: