Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 18. 12. 2019.

| Sport

21-godišnjak u Kecmanovom stilu doneo pobedu Junioru u niškom derbiju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti

Intrigantno veče priredili su košarkaši Juniora i Niša, koji su se susreli u sali Osnovne škole "Dušan Radović", u okviru 10. kola Prve regionalne lige istok. Rezultatska klackalica trajala je bukvalno do poslednje sekunde, a tačku na nju i trijumf Junioru doneo je 21-godišnji Aleksandar Arsić, koji je u stilu Dušana Kecmana pogodio trojku uz zvuk sirene, sa više od pola terena udaljenosti.

Formalni gost KK Niš odigrao je mnogo bolje u prvom poluvremenu, u drugom je domaćin smanjio zaostatak i u poslednji minut ušao sa 3 poena zaostatka. Kako se vidi na snimku Sporta juga, iskorišćena slobodna bacanja Juniora, potom izbijena lopta rivalu i polaganje doneli su mu +1 (89:88).

Lična greška Juniora u poslednjoj sekundi, donela je Nišu slobodna bacanja. U uzavreloj atmosferi na tribinama niške škole gost je promašio prvo, ali pogodio drugo slobodno bacanje, za 89:89. A onda je na scenu stupio mladi Arsić.

Poput Dušana Kecmana u legendarnom finalu ABA lige, 21-godišnjak je prihvatio loptu, potrčao nekoliko koraka i u trku, uz zvuk sirene, sa par metara udaljenosti od srednje linije pogodio trojku, za konačnih 92:89 i veliko slavlje košarkša Juniora.

Pobednik gradskog derbija preskočio je svog rivala na tabeli, pa je sada deveti, dok je Niš deseti. Do kraja polusezone i zimske pauze ostalo je još jedno kolo, u kome će oba tima imati teške zadatke - Niš će dočekati drugoplasiranu Jablanicu iz Medveđe, dok će Junior gostovati lideru Boru.

Inače, iz ovog grada, sem Niša i Juniora, u Prvoj regionalnoj ligi istok nadmeće se i KK Marinos. Najmlađi niški košarkaški klub najbolji je iz ovog grada u ovom takmičenju - nalazi se na četvrtoj poziciji, sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Radnik iz Surdulice, a sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći dojac Bor i Jablanicu. U ovom kolu Marinos je vezao i četvrtu pobedu i naneo Boru tek drugi poraz u sezoni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kecman

    02:41 // 19. 12. 2019.

    a snimak iz Marta 2018.

    • johny

      09:59 // 19. 12. 2019.

      Ukucaj na youtube south media i imas klip nesvakidasnja zavrsnica meca KK Junior KK Nis 92-89 imas zadnja dva minuta vredi pogledati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: