Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 20. 9. 2011.

| Sport

22 medalje mladih džudista Kinezisa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis, pioniri
foto: judokinezis.com

Na Kastelo kupu u Prokuplju mladi džudisti niškog kluba osvojili su 10 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzanih medalja. Kinezis najuspešniji klub turnira.

Džudo turnir u kategorijama od poletaraca do kadeta održan je u Prokuplju, a takmičari Kinezisa su još jednom potvrdili da se najbolja škola ovog sporta nalazi u Nišu. Mlade nade Kinezisa osvojili su 22 medalje i 4 pehara u ukupnim kategorijama.

Džudo klub Kinezis je bio najbolji u kategoriji mlađih pionira, starijih pionira i kadeta. A dobio je i pehar za najuspešniji klub na turniru. U Prokuplju je učestvovalo 270 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, Francuske i Makedonije.

U konkurenciji poletaraca Milija Krasojević (do 38kg) osvojio je zlatnu medalju, dok su bronze pripale Milanu Dimitrijeviću (do 34kg), Stefanu Radovanoviću (do 34kg) i Vladimiru Eriću (do 38kg).

Đorđe Stanojević (do 34kg) i Vuk Aleksić (do 55kg) bili su prvi u kategoriji mlađih pionira, dok su Mirko Perišić (do 34kg) i Lazar Radić (do 55kg) osvojili srebrne medalje.

Kinezis nije osvojio zlatne medalje samo u konkurenciji pionirki, ali srebro i bronza je veliki uspeh. Dušica Krstić (do 57kg) osvojila je srebro, a Mila Đorđević (do 44kg) je bila treća.

U kategoriji starijih pionira zlatne medalje su osvojili Mihajlo Jovanović (do 46kg), Andrija Milenković (do 50kg) i Marko Vukas (+73kg). Igor Nurkić je bio drugi u kategoriji do 55kg.

Kadeti Kinezisa su osvojili najviše medalja na ovom tuniru, ali oni su i najiskusniji od svih takmičara koji su učestvovali na turniru. Sjajni Filip Nurkić (do 55kg) jš jednom je ove godine osvojio zlatnu medalju i time pokazao da je i dalje neporažen u Srbiji, ali i na Balkanu. Odlični su bili i Marko Oblak (do 66kg), Filip Mosić (do 73kg) i Lazar Aleksić (do 81kg) koji su doneli nove zlatne medalje. Jovan Stevanović (do 73kg), Aleksandar Arsić (do 81kg) i Aleksa Dimitrijević (do 90kg) osvojili su srebrne medalje, a Milan Veljković (do 55kg) je doneo bronzu.

Kinezis je osim medalja i pehara dobio još jednom potvrdu da se za budućnost ne treba brinuti. Sjajan i naporan rad uprave kluba, stručnog štaba i takmičara je pokazao kako postati i opstati najbolji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: