Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 7. 4. 2020.

38 godina od pobede Radničkog nad Hamburgerom u polufinalu Kupa UEFA

800x600_radnicki-hamburger Pre punim "Čairom"; foto: arhivska fotografija

Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine niški Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu "Čair" i bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave". Tog dana fudbaleri zlatne generacije Radničkog su na najbolji način pokazali Evropi i svetu "Kude je taj Niš".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Dzong

    15:52 // 7. 4. 2020.

    Tada je bg bio daleko , Niš je bio Grad i centar mnogih događaja, EI Niš televizori sa senzorom, samsung i lg nisu postojali itd,...

  • S.z

    14:15 // 7. 4. 2020.

    Lepo secanje, grad je bukvalno stao, pustili su nas iz skole, na ulicama se disao fudbal, stadion nikad puniji, EKSPLOZIJA kad je Began dao gol, muk i tuga kad smo primili, drugi gol slaba uteha jer smo znali da ce tamo biti mnogo tesko a potajno smo se nadali prolazu iako su bolji. Tih godina kad bi nam dolazili dobri timovi ONE OZBILJNE LIGE "dilemili" smo se da li otici na stadion a sada CEMER.

  • Dejan Vilimonivić

    18:30 // 7. 4. 2020.

    Danas se stare Nišlije isto pitaju: "Kude je taj Niš."

  • AV

    18:47 // 8. 4. 2020.

    Pogledajmo sada reklamu na fotografiji: „Kreditna Ei i ‚TV banka‘ – Hi-Fi STEREO Ei“. Na ulazu u Niš pisalo: „Dobrodošli u grad elektronike“. Proizvodili smo rentgen aparate, frižidere, televizore, kompjutere, mostove, pumpe za privredu... A u Srbiji još i automobile, avione, šinska vozila... I bilo dovoljno za domaće i svetsko tržište... Sada tranzicijska Srbija uvozi čačkalice iz Kine.

  • Jonca

    21:43 // 7. 4. 2020.

    To je bio Nis,to je bio real sa Nisave.Nije se igralo za pare,igrao se muski fudbal iz ljubavi za cast i ponos.Kada bi se vreme vratilo bar za trenutak, ponovo bih se rodio.

  • boban,nis

    15:54 // 9. 4. 2020.

    Dzaba sve.Danas u Nisu svi navijaju za Beogradske blizance,mnogo je malo navijaca Radnickog.Rodjeni sam Nislija i od kad znam za sebe navijam za Radnicki,ali nazalost u svom gradu smo mi koji navijamo za Radnicki manjina.Ne ide mi to nikako u glavu.Podanicki mentalitet prema prestonici je veci nego ljubav prema svome gradu.

  • Ouzo

    07:51 // 8. 4. 2020.

    Kad dodju ovi dripci za trenere,isluzeni fudbaleri,koje niko nece,dajte im ovu Drdinu knjigu i pustite im snimke sva tri kupa UEFA ! Da vide gde dolaze,za koga treba da se bore i da Radnicki ima tradiciju,da nije Surdulica,Vranje,Jagodina i Svrljig !

  • M

    16:43 // 7. 4. 2020.

    Svaki put plačem kad ovo gledam...

  • RobinHoodisGood

    01:13 // 8. 4. 2020.

    Isao sam sa ocem da gledam El Grande Real sa Nisave protiv Hamburga. Sve utakmice sam kao dete pratio sa ocem.Nikada, ali nikada necu zaboraviti !!!

  • Шишач снс-Оваца

    16:14 // 7. 4. 2020.

    Ма, данас је најбоље! Никад у историји није био овакав напредак!

  • zoran71

    10:03 // 8. 4. 2020.

    Real je tada imao strasan tim spoj mladosti i iskustva,kvalitet na svakoj poziciji danas bi ladno igrali u ligi sampiona.

  • Meraklija 63

    17:35 // 9. 4. 2020.

    Ja sam za svaku utamicu Radnickog bio pusten od strane razrednog iz Beogradske zeleznicke skole i zahvalan sam mu na svemu naravno ako je ziv davno je to bilo a samnom je dolazio i jedan ciganin okoreli inace moj drug ma bilo je ludo i dan danas cuvam zastavu koju sam tada napravio od belog carsava a majka da me ubije.

  • Todor

    14:49 // 7. 4. 2020.

    I posle svega umesto da se sećamo i slavimo veliki uspeh Niša, slušamo Bosance i kako je Željo ispo od Videotona.

    A kad ih pitate da se sete bar jednog igrača Videotona- tabla.

    A za tadašnji HSV su igrala četiri reprezentativaca nemačke (ne znam zešto Magat nije igrao u Nišu) koja je igrala finale SP 1982.god.

    HSV je sledeće god osvojio Kup šampiona.

    • Dzamutka

      12:17 // 9. 4. 2020.

      Zuti kartoni.

    • .

      19:32 // 10. 4. 2020.

      Trener - Ernst Hapel-
      Po njemu se zove stadion u Beču.

  • AV

    16:29 // 8. 4. 2020.

    Ja tog dana, zajedno sa kolegama i koleginacama, "pobeg'o" s posla. Pravac Čair. Posle bile suze radosnice, drugarsko slavlje. I danas se čuje uznosito: "Kude je taj Niš?"

  • Baca

    17:41 // 8. 4. 2020.

    Dobro smo igrali, sećam se da je navijanje sa tribina bilo mnogo slabije nego na ranijim mečevima Kupa UEFA u Nišu. Protiv Dandija je publika celu utakmicu glasno skandirala, dala krila i bila i 12. i 13. igrač Radničkog, i pobedili smo iako smo gubili 0:2 u prvoj utakmici.
    Protiv Hamburgera je bilo mnogo gledalaca iz drugih gradova koji su gledali ali ne i glasno navijali, atmosfera nije "nosila

  • Bulevar MJ

    15:23 // 11. 4. 2020.

    I ajmo ceo grad,
    Svi na noge sad,
    Nek znaju s****ovi,
    Da Niš je Radnički...
    NAPRED REAL!!!!!

  • Мирко Бабура

    09:33 // 15. 4. 2020.

    Ма сјајно! Само 38год, за две године ћемо да славимо 40 година “урааа”!!

    Београђани идуће године има да славе 30год како су ушару на пенале добили “јеееј”!!!

    И тако, живот иде даље, на старој слави се живи а да се суочимо са тренутним изазовима и направимо нешто добро а неее ТО НИКАКО па лакше да славимо оно што је било пре 30 и кусур година и причамо бајке како се тад боље живело!!!!

  • Todor

    22:17 // 7. 4. 2020.

    ...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: