Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 7. 4. 2022.

| Sport

40 godina od polufinala Kupa UEFA u Nišu - nekadašnji fudbaleri Radničkog pamte istorijsku pobedu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
radnicki
40 godina od pobede; foto: arhivska fotografija

"Ne mogu da zaboravim taj izlazak na teren" - ova slika je ostala urezana u sećanje nekadašnjeg fudbalera Radničkog Miloša Drizića, kada su 7. aprila 1982. godine pobedili Hamburger rezultatom 2:1 u prvom meču polufinala Kupa UEFA. Utakmicu je na niškom stadionu "Čair" pratilo oko 25.000 gledalaca, a jubilej od 40 godina fudbaleri proslavljaju zajedno i rado se sećaju najvećeg evropskog uspeha "Reala sa Nišave".

Na ovaj dan Radnički je, predvođen trenerom Dušanom Ducijem Nenkovićem, igrao i pobedio ekipu Hamburgera u prvom polufinalnom susretu Kupa UEFA. radn Nekadašnji fudbaleri o 7. aprilu 1982. godine; foto: T. T.

Prvo poluvreme prošlo je bez golova, ali je bilo i više šansi. U prvom minutu Aleksić je imao prvu priliku, a 5 minuta kasnije i Drizić. U 32. minutu Beganović je stvorio šansu, ali je nemački golman Štajn odbranio.

To je bila utakmica juga i dvojice igrača iz Priboja, uglavnom su igrači bili sa juga Srbije. Mi smo imali neku tremu, ne mogu da zaboravim taj izlazak na teren kada smo svi istrčali sa trenerima. Bila je neviđena čast i zadovoljstvo pobediti Hamburgera - seća se Drizić.

radnickiii Sećaju se istorijskog uspeha; foto: T. T. Posle odmora fudbaleri Radničkog su nastavili da okupiraju gol nemačkog tima. U 48. minutu nije bio precizan Radisavljević, ali na sreću Nišlija, ni Milevski koji je minut kasnije imao priliku da postigne gol za goste.

Beganović je u 49. minutu postigao gol uz asistenciju Bojovića za 1:0. Slavlje na Čairu je potrajalo samo šest minuta, jer je Fon Hesen tada izjednačio na 1:1.

Ponovno vođstvo i konačan rezultat doneo je kapiten Milovan Obradović u 75. minutu. radnii Obradović dao pobedonosni gol; foto: T. T.

Utakmicom protiv Hamburgera zabeležili smo istoriju, ja sam dao taj pobedonosni gol 2:1. Mi smo se godinama borili i uspeli smo da dođemo do tog polufinala. Sećanja ne mogu da izblede, u našim mislima je ta utakmica ostala večita - kaže Obradović.

Tog 7. aprila 1982. godine istorijski duel gledalo je oko 25.000 gledalaca, a sudija je bio Italijan Luiđi Anjolin.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Veljko

    22:23 // 7. 4. 2022.

    To je totalno drugo vreme bilo, bilo je novca tako da smo imali koga smo igrača hteli na raspolaganju sada ima i boljih igrača ali nema sredstava, iz te generacije su odskakali Beganović, Panajotović Piksi, Pantelić ostali prosek...

    • Smuk II

      23:50 // 7. 4. 2022.

      @Veljko : Sredstava ima... za kupovinu glasova !
      Dobrih igrača ... danas nema ! Tada su deca šutirala loptu , druge zabave nisu imala a danas....
      Nisu tada pare mnogo "igrale" nego srce !!! Ceo tim koji je igrao sa Hamburgerom , svi igrači koji su igrali , ponikli su iz nižerazrednih klubova iz Niša i okoline ali su "ginuli" da se dokažu i USPELI SU !

    • Razbibriga

      20:47 // 8. 4. 2022.

      Iako iz okoline Nisa, to su gospoda fudbaleri i vise su za Nis ucinili, nego svi politicari zajedno ! Koji su to bolji igraci ,sada ? Ovi , sto dolaze po 6 meseci ! Ne lupaj . Nastavi da se slihtas Toncevu !

  • BUND PRO ORIJENTE

    20:27 // 7. 4. 2022.

    Radnički je igrao sa timom koji je vodio Ernst Hapel ( po kome se zove stadion u Beču)
    Radnički je igrao sa timom koji je sledeće godine osvojio " Kup šampiona"
    Radnički je igrao sa timom u kome su igrala 4 (četiri) reprezentativca SR Nemačke koja je te godine igrala finale SP u Španiji.

    NIŠTA NIJE USPEŠNO KAO USPEH !

  • Joe

    19:55 // 7. 4. 2022.

    Sa kim se slikaju ič me ne zanimaju.

    • Veljko

      22:13 // 7. 4. 2022.

      Pa da bilo pa prošlo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: