Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 1. 6. 2022.

| Sport

7 milijardi za rekonstrukciju stadiona "Čair", Vučićev rok opet pomeren

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair Niš
Stadion i dalje samo čeka; foto: JV / Ljubica Jocić

Dugo najavljivana i čekana rekonstrukcija stadiona "Čair" u Nišu trebalo bi da počne u narednih 30 dana, prema Programu lokalnog ekonomskog razvoja Niša. Procenjena vrednost projekta je 7 milijardi dinara, a Grad je uradio svu potrebnu tehničku dokumentaciju i sproveo procedure za dobijanje građevinske dozvole i saglasnosti.

Niš i Radnički više od 11 godina čekaju da "Čair", stadion koji pamti i niže rangove i dane u Kupu UEFA, dobije izgled kakav ovaj grad i ljubitelji fudbala zaslužuju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao početak gradnje za mart, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, počeo je jun - radnika i mašina nigde.

Na sednici Skupštine Niša direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Dušan Radivojević potvrdio je da će početak radova na stadionu biti ove godine, kako je i najavio Vučić.

Čuli smo predsednika koji je rekao da će ove godine krenuti radovi na stadionu. Mi smo dve i po godine intenzivno radili na projektu teške dokumentacije jer ne mogu građevinske dozvole da se lako dobiju. Radiće se sve, od zapadne, istočne, južne i severne tribine, pokrivanje staiona, solarno grejanje, grejanje trave, parterno uređenje trafo-stanica. Kancelarija za javna ulaganja je dala saglasnost i obezbeđeno je finansiranje u iznosu od 7 milijardi dinara. Predsednik je rekao, očekujemo da bude ove godine - kaže Radivojević.

stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 7 Puno planova, puno para, malo informacija kada će krenuti; foto: JV / Vanja Keser

U Programu lokalnog ekonomskog razvoja Niša, koji je usvojen na Skupštini, piše da će Grad Niš, preko Kancelarije za javna ulaganja, obezbediti sredstva za nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji stadiona „Čair“ koja je započeta 2011. godine kao fazna gradnja.

Grad je uradio svu potrebnu tehničku dokumentaciju i sproveo procedure za dobijanje građevinske dozvole i saglasnosti prema Zakonu o planiranju i izgradnji za: rekonstrukciju i dogradnju severne istočne i južne tribine – nastavak radova po dozvoli iz 2011. (prva i druga faza), izgradnju nove zapadne tribine sa natkrivanjem, natkrivanje severne, istočne i južne tribine (četvrta faza), grejanje terena, rušenje postojeće zapadne tribine, rušenje stubova za postojeću rasvetu, izgradnja trafo-stanice na istočnoj tribini, parterno uređenje. Ozakonjen je i kabl koji vodi od stadiona do trafo-stanice „Apelovac“ - piše u Programu.

Procenjena vrednost projekta: 7.000.000.000 dinara, a najavljen je početak radova u prvoj polovini 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera pisar

    18:16 // 3. 6. 2022.

    Nije mi jasno kom treba tako skup stadion kad se na takvim mestima skupljaju uglavnom huligani, normalan svet više ne ide na utakmice

  • Toma

    01:13 // 3. 6. 2022.

    Koliko je grad propao, tuga... U generalnom smislu... Treba da izgubi status grada. Da se grad pravi negde drugde ili da se Nišlije bore za status grada. Jer ako neko misli da su zgrade status grada grdno se vara...

  • Luka

    22:46 // 1. 6. 2022.

    Secam se podatka kada sam gostovao na Potrovom stadionu Dragao, da je izgradnja kostala 100 miliona evra... A rekonstrukcija Caira 60 miliona evra...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: