Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 24. 4. 2020.

97 godina borbe, uspeha, padova i tradicije niškog Radničkog

Radnički fudbal 97 godina duge istorije; foto: Vanja Keser

Nekadašnja Iskra, Mladi radnik i Proleter, sada Fudbalski klub Radnički osnovan je na današnji dan, 24. aprila 1923. godine. Čedo, tada opozicione Komunističke partije, kroz 97 godina postojanja zabeležio je evropske visine, ali i ispadanja u niže lige. Sada, ovaj stabilni supelrigaš, zbog vanrednog stanja rođendan obeležava virtuelno, preko društvenih mreža, a odluku da li će se nastaviti sezona čeka na šestoj poziciji elitnog ranga i u četvrtfinalu Kupa. Iz kluba poručuju da vreme Radničkog tek dolazi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • bucko reljinski

    11:11 // 24. 4. 2020.

    FK,Radnički je klub slavne i svetle tradicije i istorije i klub koji je dao i iznedrio mnogo asova koji su darovali fudbalu ono najlepše. Medjutim unazad nekoliko godina klub je pretvoren u političku stranku, odnosno klub koji vode političari kako bi ostvarili svoje ambicije,zato treba vratiti legende u klub i fudbal predati fudbalerima.

  • Arrigo Sacchi

    11:53 // 24. 4. 2020.

    Blistava prošlost i neizvesna budućnost.

    • Ouzo

      22:51 // 24. 4. 2020.

      ...pa je preambiciozno reci- stabilni superligas ! Laznu stabilnost mu daje surovanje sa vladajucom kaolicijom, snishodljiv odnos sa crvenom zvezdom i lihvar Kokeza !
      Medju pomenutim legendama mora se pomenuti i Nesa Cvetkovic i Vasovic,koga su povrede sprecile da bude vrhunski fudbaler a bio je kapiten omladinske reprezentacije Jugoslavije ,kad je nas fudbal bio veoma cenjen u svetu!

  • zoran71

    12:47 // 24. 4. 2020.

    Grad Nis je morao po svaku cenu da sacuva ovaj klub ,verujem da bi bio jedini koji bi mogao da parira Zvezdi i partizanu.

  • ђура

    15:36 // 24. 4. 2020.

    Честитке за јубилеј уз жељу да вратите први грб клуба

  • boban

    18:41 // 24. 4. 2020.

    Još malo pa 100.Neka živi naš voljeni klub i nek Nišlije navijaju za svoj klub,a ne za blizance iz Bgd-a.

  • повремени посетилац

    21:03 // 25. 4. 2020.

    Међу најбољим играчима морају се поменути браћа Мичић, и Велибор Совровић. Сви који су играли за Раднички били су добри играчи. Некада су играчи били из региона, у пречнику 5о-6о км, и то је било добро. Спорт је тада био игра, спортско надметање, а игра је велики дар који је природа дала човеку. Нажалост, данас је спорт бизнис, профит, гладијаторска борба, једини циљ је победа по сваку цену...

  • tradicija-5

    15:00 // 29. 4. 2020.

    ako si sa jednim imenom rodjen,aaaa umres sa cetvrtim,sta ti se uzima i racuna u tradiciju,iznesite podatak u kom rangu takmicenja je igrao f.k.radnicki,,od 1946 god.do 1954 god.i cuveni sovra se zvao vitomir,poz.dusan popovic

  • znam tradiciju-6

    15:23 // 29. 4. 2020.

    josip kolumbo je rodjen u kutijevu kod osjeka,u nis je dosao kao jedan od osnivaca ,sedam sekretara s.k.o.j.-a,radio je u zeleznic.radionici,poginuo je 1930.u zagrebu u borbi sa zandarmerijom,nema veze sa fudbalom,a posebno f.k.radnicki,,bivsi muzicki klub u paliluli,sada n.k.c.kada se napravila zgrada,bio je dom omladine nisa,pod nazivom josip kolumbo,gde je stajao natpis na objektu,dusan popovic

  • ja znam-tradicija-7

    15:42 // 29. 4. 2020.

    nastavak,u toj zgradi doma omladine 1962 god.je osnovan stonoteniski klub,,josip kolumbo,,i tu trenirao u jednom periodu,i dan danas postoji i evoulira pod istim imenom,eee to se zove tradicija,poz.dusan popovic,tadasnji i sadasnji

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: