Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 3. 9. 2019.

| Sport

Aca Jovanović ponovo u Danskoj - dobio podršku navijača i svoj stari dres

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Jovanović golman
A sada - dokazivanje Tumbakoviću; foto: Vanja Keser

"Mogu knjigu da napišem o tome šta mi se dešavalo poslednjih mesec dana", kaže golman Aleksandar Jovanović, koji je u poslednjim trenucima prelaznog roka ozvaničio povratak u danski Orhus. Iako je Nišlija u grad na obali Severnog mora stigao na šestomesečnu pozajmicu, izazvao je oduševljenje navijača, a dočekao ga je i njegov strari dres sa brojem 26.

Prošle sezone Jovanović je upravo iz Orhusa pristigao u redove Ueske, novajlije u Primeri. Ipak, iste sezone tim sa istoka Španije ispao je iz jedne od najjačih liga na svetu, što je bio signal za Nišliju da treba da potraži novu sredinu. Sati su ga delili od angažmana u turskom superligašu Ankaraguču.

Bio u Turskoj, prošao preglede, potpisao ugovor, s tim što je turska ekipa imala rok do 26. avgusta da otkloni zabranu transfera koju su imali. Kako to nisu učinili do tog datuma, transfer je propao. To je sve trajalo nekih dvadesetak dana. Za to vreme Ueska je, računajuci da me je prodala, dovela dvojicu novih golmana i počela prvenstvo, tako da sam se našao u nezgodnoj situaciji - priča Jovanović.

Pristigle su ponude Orhusa i još jednog španskog drugoligaša Malage. Presudio je rang takmičenja, pojašnjava jedan od najboljih srpskih golmana, što je i bio prvobitni razlog zbog koga je želeo da napusti Uesku.

Ambicije za ovu polusezonu su da pomognem Orhusu da bude što bolje kotiran na tabeli, a nakon toga ću videti šta i kako. Tamo mi je bilo jako lepo, navijači me izuzetno poštuju i vole i zaista sam srećan što imam priliku da opet budem deo tog kluba. Primio sam zaista puno poruka. Nisam još uvek otputovao u Dansku, video sam samo da je velika euforija povodom mog povratka, iako je samo pozajmica od par meseci - kaže Nišlija.

A da euforije na "Ceres parku" ima, pokazatelj su komentari navijača na društvenim mrežama, poput onog da je to najbolje što je moglo da se desi klubu koji se nakon 8 kola u danskoj Superligi drži u zoni plej-ofa.

To i ne čudi, jer je tokom dve godine paradirao pred golom Orhusa, oborio rekord danske Superlige, doživeo da mu skandira čitav stadion. Kao da su u klubu znali da će se miljenik navijača vratiti, sačuvali su dres sa brojem 26, iznad koga sada ponovo piše Jovanović.

2️⃣6️⃣🔥

A post shared by Aleksandar Jovanovic (@ajovanovic_26) on

Burno leto 26-godišnjeg Nišlije završilo se srećno, a sada, kako sam kaže, predstoji borba da pomogne Orhusu da što uspešnije završi jesenji deo prvenstva. Ipak, glavna preokupacija mu je, kaže, da se vrati u reprezentaciju.

Što se tiče mojih ličnih ambicija za nastavak karijere, cilj mi je da se kroz dobre partije brzo vratim u reprezentaciju, smatram da imam kvalitet da budem tamo. A za posle decembra ćemo videti - poručuje Jovanović.

Podsetimo, Jovanović je nekoliko godina proveo kao zamenski golman reprezentacije Srbije, ali je selektor Mladen Krstajić dao prednost Marku Dmitroviću u donosu na Nišliju. Na najnovijem spisku “orlova”, ujedno i prvom novog selektora Ljubiše Tumbakovića, ponovo nema Jovanovića, pošto su od golmana tu Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Boris Radunović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sofer Zorz

    10:53 // 4. 9. 2019.

    Acko,sve ce doci na svoje mesto nisi u reprezentaciji ne zbog fudbalske price nego zbog menadzera iz saveza.

  • Ouzo

    21:00 // 3. 9. 2019.

    Acke,od Rajkovica i Radunovica si bolji i pouzdaniji!Sa Dmitrovicem si trenutno egal!
    Preso si se sto si otisao u Spaniju u slab klub,ali dobro,ides dalje,tek sad pocinje golmanska zrelost,bice ponuda.
    Mnogo srece i zelim ti,povratak u reprezentaciju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: