Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 21. 12. 2018.

| Sport

Agresivnost “ključ” za plasman Naisa u toliko željeno finale Kupa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Igor Lazić vaterpolo Nais
Prošle godine izgubili u polufinalu na jedan gol, sada se Nišlije nadaju da će se sreća okrenuti; foto: Vanja Keser

Kragujevački Radnički i niški Nais nadmetaće se u subotu, 22. decembra od 19:45 u Zrenjaninu u polufinalu Kupa Srbije. Ako je suditi po međusobnom duelu dva tima ove sezone i generalno rezultatima u Regionalnoj ligi favorit su Kragujevčani, ali Nišlije su euforične i željne finala, a smatraju da ukoliko uspeju da pariraju Radničkom u agresivnosti mogu do trijumfa.

U prvom ovosezonskom susretu ova dva tima slavio je Radnički i to na “Čairu”. Tada, više od polovine golova u mrežu Nišlija smestili su Rus Ivan Gusarov i Francuz Dino Gijom, a trener Naisa Jovan Serafimović kaže da se igra Kragujevčana i bazira na ovoj dvojici vaterpolista.

Sigurno je da želimo da napravimo korak više u odnosu na prošlu godinu, da li ćemo uspeti, videćemo u subotu posle utakmice. Postoji velika želja, imamo veliku šansu i dao bih tu 50:50 u šansama. Verujem u moje igrače, idemo spremni, napokon smo kompletni, svi treniraju, imamo veliku želju da uđemo u to finale i da napravimo istorijski uspeh za klub - priča Serafimović.

Nema sumnje da Radnički ove sezone igra odličan vaterpolo, a glavno oružje im je agresivnost u svim segmentima igre. Zato, nekadašnji golman Kragujevčana, a sada kapiten Naisa Igor Lazić smatra da je “caka” uzvratiti im istom merom. Ukoliko vaterpolistima sa "Čaira" to pođe za rukom, imaju šanse da ostvare istorijski plasman u finale Kupa Srbije.

Šabac je bio veliki favorit prošle godine u polufinalu, a na jednu loptu smo izgubili. Nadam se da će nam se ovog puta to vratiti i da nas možda pogleda Bog da uđemo u to finale, što bi bio neverovatan uspeh i za klub i za grad. U srpskom vaterpolu uvek je nekako Niš po strani i svi drugi su bitniji i važniji. Tim finalom bismo daleko sebi ucrtali put u tom srpskom vaterpolu, gde nas uvek zaboravljaju - priča Lazić.

Trebalo bi da Nais u Zrenjaninu zaigra kompletan, pa motivacije i pozitivnosti u redovima niškog predstavnika u Regionalnoj ligi ne manjka.

Atmosfera je super. Jedva čekamo da uskočimo u bazen, počev od mene najstarijeg sve do najmlađeg igrača koji nikad nije ni igrao polufinale Kupa kao senior. Želja je izuzetna, to je sigurno, jedva čekamo da stignemo u Zrenjanin i da ta utakmica počne - ispričao je Lazić.

Radnički se ove sezone “doselio” u Regionalnu ligu, pa je imao i teži posao od Naisa u četvrtfinalu, ali je i tu prepreku prebrodio, pošto je eliminisao aktuelnog vicešampiona Srbije Crvenu zvezdu.

Direktan prenos sva tri meča finalnog turnira najavljen je na kanalu RTS 2. U drugom polufinalu sastaju se Partizan i Šabac, a pobednici će finale igrati u nedelju, 23. decembra od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djekson

    16:49 // 21. 12. 2018.

    Idemo Niiiš !!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: