Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:15, 2. 11. 2019.

| Sport

Aleksinačka hala kao neosvojiva tvrđava - poražen i “Dinamik”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Turniri u Beloj Palanci i Babušnici neće se preklapati
Aleksinčane predvodio Aleksandar Ilkić sa 18 poena; Ilustracija; foto: Pixabay/KeithJJ

Napredak ove sezone ne zna za poraz kod kuće, a tako je ostalo i nakon duela sa jednim od predstavnika Srbije u regionalnoj ABA 2 ligi - beogradskim Dinamikom. Utakmica pred oko 700 gledalaca u aleksinačkoj Sportskoj hali nije bila čak ni previše neizvesna - Dinamik je vodio samo na samom početku, a Napredak slavio sa 71:62.

Pet minuta potpunog kolapsa u redovima Beograđana, tokom kojih nisu postigli nijedan poen, na najbolji način su iskoristili aleksinački košarkaši. Do trenutka kada je Dinamik ponovo počeo da pogađa, domaći su već imali velikih i neočekivanih +15 (21:6).

Zaigrali su bolje u nastavku gosti, smanjili vođstvo rivala, u jednom trenutku se i približili na -3. I u trećem kvartalu bila je ista situacija, Beograđani su jurili rezultat, stigli i na koš zaostatka, ali je Napredak uvek uspevao da se izvuče i odmakne na "pristojno" odstojanje.

Još jedan nalet snage u poslednjoj četvrtini bio je dovoljan timu iz Aleksinca da završi posao, pošto je 4 minuta pre kraja meča poveo sa 17 poena (67:50). Za preostalo vreme gosti su uspeli jedino da ublaže poraz.

Sa jednim porazom i 4 pobede Aleksinčani imaju 9 bodova, baš kao Novi Pazar i Vršac, s tim što su zbog međusobnog učinka na drugoj poziciji, iako imaju najbolju koš-razliku.

U sledećem kolu Napredak će gostovati sedmoplasiranoj Slobodi u Užicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: