Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 1. 4. 2019.

| Sport

Aleksinački Napredak obezbedio plasman u KLS

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Konstantin Zdravlje
Istorijski dan za Aleksinac; foto: Vanja Keser

Dva kola pre kraja takmičenja u Drugoj košarkaškoj ligi, aleksinački Napredak obezbedio je, možda ne prvu poziciju, ali jeste plasman u Košarkašku ligu Srbije. Plasmanom je ispisao nove stranice klupske istorije, ali i obezbedio da jug Srbije, nakon godinu dana pauze, ima predstavnika u najjačem domaćem takmičenju.

Nedostižnu prednost u odnosu na trećeplasiranu Mladost iz Smederevske Palanke, Napredak je postavio pobedom nad Planom, rezultatom 83:59, u 24. kolu Druge lige.

Domaćin se mučio samo tokom prvog dela meča, nošen pritiskom, ali je onda prikazao mentalnu snagu, preokrenuo, pa je u drugom poluvremenu bilo jasno da nova, 20. pobeda i plasman u KLS postaju realnost.

Ostali predstavnici juga Srbije nemaju šanse za plasman u viši rang, ali su u bezbednoj zoni - Leskovčani su četvrti, Nišlije šeste, a Piroćanci sedmi, s tim što ih sve deli samo jedan bod na tabeli.

Najneizvesnije u 24. kolu bilo je u Pirotu, gde su timovi u više navrata preokretali rezultat. Piroćanci su gubili i sa 9 razlike, a i samima im je toliko bilo i najveće vođstvo. Početkom poslednjeg minuta trojka Mateje Todorića donela je Zemunu +2, ali su domaći ponovo poveli, a dva pogođena slobodna bacanja u poslednjim sekundama doneli konačnih 75:72.

Leskovčani su u Beogradu imali krizu tokom trećeg kvartala, kada je Žarkovo uspelo na kratko i da povede, a u poslednju četvrtinu ušlo se sa jednakih 55:55. Međutim, u poslednjem periodu Zdravlje je zaigralo silovito i na kraju ubedljivo trijumfovalo sa 89:72.

Konstantin je pak u poslednjoj deonici poklekao. Nišlije su na momente i vodile u Zrenjaninu, mada su mahom imale omanji zaostatak za Proleterom. Ipak, u poslednjoj deonici nisu smogli snage za preokret, a otud i ubedljivih krajnjih 80:68.

U pretposlednjem kolu Druge lige Konstantin će moći da pomogne Napretku da obezbedi i "pol poziciju" za kraj, pošto će dočekati drugoplasiranu Kolubaru iz Lazarevca. Uz slavlje Nišlija, Aleksinčanima je potrebno i da sami pobede, ovog puta Vrbas u gostima. Kod kuće će igrati i Zdravlje, koje će dočekati Zemun, dok će Pirot igrati u Zrenjaninu, protiv Proletera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: