Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 23. 12. 2019.

| Sport

Aleksinački Napredak slavio nad Vršcem posle produžetka

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Napredak košarka KLS
Važna pobeda; foto: JV / Vanja Keser

Treću pobedu u nizu, a sedmu u sezoni, košarkaši aleksinačkog Napretka zabeležili su u meču gde su imali dvocifrenu prednost, ali su do trijumfa došli tek nakon produžetka rezultatom 81:73 (20:17, 15:20, 20:10, 10:18, 16:8). Aleksinčani su se ovom pobedom učvrstili na sedmom mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije.

U utakmici u Sportskoj hali u Aleksincu domaćin je bolje počeo, uglavnom kontrolisao rezultat u prvoj četvrtini koji je završio vođstvom od 20:17. Vrščani su se "probudili" u drugoj deonici pošto je Amerikanac Gabrijel Biler vezao dve trojke i doneo za prednost Banaćana od 34:29. Do kraja poluvremena Vršac je održavao prednost i na odmor otišao sa plus dva (37:35).

Najbolju partiju Napredak je pružio u trećoj četvrtini pošto je serijom 11:0 i poenima Milojevića, Ognjenovića i Ilkića poveo dvocifrenom razlikom (51:40). Ipak, domaćini nisu uspeli da održe razliku, a Vršac je smanjio zaostatak na kraju treće četvrtine (55:47).

Slaba realizacija u napadu Napretka obeležila je četvrtu deonicu u kojoj je domaćin dao samo 10 poena. To su iskoristili gosti iz Vojvodine da dođu do izjednačenja na kraju 40 minuta meča (65:65), najviše zahvaljujući Dimiću koji je postigao 8 poena, ali je promašio slobodno bacanje 12 sekundi pre kraja i propustio da donese pobedu svom timu.

Veći deo produžetka obeležila je rezultatska klackalica, ali je Napredak sve rešio u poslednjem minutu.

Domaći tim je uspeo da uspešno privede meč kraju i na taj način obraduje veliki broj gledalaca na tribinama Sportske hale u Aleksincu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dimitrije Raičević sa 23 poena i 5 asistencija, dok je u Vršcu najefikasniji bio Miloš Dimić sa 13 poena.

U narednom kolu Napredak igra u Lazarevcu protiv Kolubare koja je na 12. poziciji sa samo tri pobede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: