Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 27. 10. 2019.

| Sport

Aleksinački Napredak upisao pobedu na strani, savladan Metalac u Valjevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Važna pobeda u sezoni; foto: JV / Vanja Keser

Prvu pobedu u gostima košarkaši aleksinačkog Napretka ostvarili su u Valjevu pobedom nad Metalcem 71:61 (9:20, 21:14, 27:13, 14:14) u 4. kolu Košarkaške lige Srbije. Uz tri pobede i poraz Aleksinčani, najprijatnije iznenađenje KLS-a, zauzimaju petu poziciju.

Osim prve četvrtine, koju su obeležili promešeni ziceri i slobodna bacanja, košarkaši iz Aleksinca nametali su svoj ritam i sigurnom partijom došli do važne pobede u Valjevu, gradu sa tradicijom u košarci.

Početkom druge četvrtine trojkom Anđušića domaći igrači su imali i 14 poena prednosti (23:9). A onda je ekipu Napretka poveo Raičević i serijom 20:4 aleksinački košarkaši su preokrenuli i poveli (29:27).

Početak drugog poluvremena obeležili su gosti sa juga Srbije i u jednom trenutku imali 13 poena prednosti (57:44). Košarkaši Metalca su pokušavli trojkama da uhvate priključak, ali je Napredak nastavio svoju igru i polako privodio meč kraju.

Sa 18 poena i 14 skokova najefikasniji u timu Napretka bio je Slaviša Bogavac, dok je Aleksandar Ilkić ubacio 16 poena. Aleksa Stepanović je u redovima Metalca bio najefikasniji sa 17 poena, a Toma Vasiljević je dodao 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Trener Napretka Nebojša Raičević bio je zadovoljan prvom pobedom na strani.

Uvek je lepo doći u Valjevo, znamo sa kakvim se problemima Metalac suočava od starta sezone. Rekao sam igračima da moramo biti strpljivi, što nije bilo slučaj u prvoj četvrtini. Ipak, u nastavku smo došli do svoje igre i uspeli da zaustavimo njihove udarne igre Vasića i Tomaševića. Ne želim da izdvajam pojedince, ali mislim da su Dimitrije i Ilikić zaista defanzivno bili odlični i doprineli pobedi. Zahvaljujem se na gostoprimstvu i trudićemo se da uzvratimo istom merom u Aleksincu - kaže Raičević.

Sa tri pobede i porazom Napredak je na petoj poziciji, a u subotu, 2. novembra u Aleksinac stiže beogradski Dinamik sa istim skorom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    13:30 // 27. 10. 2019.

    Bogavac razbija kako igra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: