Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 7. 11. 2022.

| Sport

Aleksinački borac prvak sveta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nikola Trajković i Dragan trener
Svetski, a naši - Nikola i Dragan Trajković; foto: Dragan Trajković, Džiju-džicu klub N&F Aleksinac

Nakon uspeha na Svetskim igrama i titula prvaka Evrope i Srbije 25-godišnji Nikola Trajković iz aleksinačkog kluba N&F osvojio je titulu prvaka sveta u kategoriji do 85 kg u borilačkom sportu džiju-džicu. On je prvi u istoriji koji je "osvojio sve" u jednoj godini, a tokom njegove 17 godina duge karijere trenirao ga je otac Dragan koji je i trener reprezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenestvu u Abu Dabiju osvojila dve medalje.

Nikola Trajković pobedničko postolje Nikola Trajković na najvišem postolju; foto: Dragan Trajković, Džiju-džicu klub N&F Aleksinac Na nedavnom Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvovala su 1.493 takmičara iz 66 država, a reprezentacija Srbije osvojila je dve medalje.

Najsvetliju je doneo Nikola Trajković, član Džiju-džicu kluba N&F iz Aleksinca, koji je bio najbolji u kategoriji do 85kg u konkurenciji seniora. Nikola se od svoje šeste godine bavi ovim sportom u aleksinačkom klubu gde mu je prvi i jedini trener bio njegov otac Dragan, sada trener reprezentacije.

Od osnivanja Nikola je u našem klubu, a ova godina mu je bila najuspešnija dosad. Provereno, jedini je koji je osvojio zlatne medalje na Svetskim igrama, Prvenstvu Evrope i Svetskom šampionatu - kaže Dragan Trajković.

Nikola je u ovoj godini osvojio sve što se može osvojiti u ovom sportu - u julu je na Svetskim igrama u Birmingenu u SAD osvojio zlatnu metalju, u maju na Evropskom prvenstvu u Nijahari u Izraelu je postao prvak Evrope, dok je aktuelni prvak države u dva sporta, u ju jitsu i u samboou.

Pored treniranja džiju-džicua i samboa, Nikola je završio Elektrotehnički fakultet u Nišu i radi kao inženjer u jednoj niškoj firmi. Ove godine više nema takmičenja, a narednog maja ga čeka odbrana svetske titule u Mongoliji - dodaje Dragan Trajković.

Na ovom Svetskom prvenstvu Ivan Della Kroče iz Novog Sada je osvojio treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji seniora do 69 kg.

Treći najuspešniji takmičar iz naše reprezentacije Filip Trajković koji je u kategoriji do 94 kg osvojio 9. mesto čime je zadržao mesto u “Top 10” na svetskoj rang-listi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    18:55 // 9. 11. 2022.

    Sve cestitke!!!

  • Draževčanin

    14:40 // 8. 11. 2022.

    Bravo
    Svaka čast
    Opština Aleksinac da nagradi ovog momka kako dolikuje

  • Sportista

    13:23 // 8. 11. 2022.

    I mi sa juga Srbije imamo mesto na krovu planete, to je Nikola dokazao. Bravo šampione svi mi nišlije, vranjanci, leskovcani, piroćanci i drugi se ponovsimo tobom i tvojim uspesima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: