Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 12. 2. 2020.

| Sport

Aleksinčani specijalisti za "triler" završnice - pobedili za pola koša

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka
Pobeda za pamćenje, sledi duel sa timom koji se bori za ulazak u ABA ligu; foto: JV / Vanja Keser

Šest od poslednjih sedam utakmica koje je odigrao aleksinački Napredak u Košarkaškoj ligi Srbije završene su sa razlikom od svega dva koša ili manje. Najnapetiji je bio upravo poslednji meč protiv Mladosti u Zemunu, koji su košarkaši iz Aleksinca dobili sa 80:79, pošto su do prednosti došli jednim pogođenim slobodnim bacanjem u poslednjem minutu meča, a onda favorizovani domaćin promašio dve trojke.

Pet minuta pre kraja meča tim iz Aleksinca je imao prednost od osam poena, ali je u narednom minutu domaćin iz Zemuna vezao dve dvojke i jednu trojku, stigao na samo poen zaostatka (70:71) i obećao neizvesnost do samog kraja. Dva minuta pre kraja Mladost je izjednačila na 77:77, potom Napredak poveo, ali 70 sekundi pre završetka ponovo je egal zasvetleo na semaforu - 79:79.

Ekipa iz Zemuna napravila je faul, Napretkov Nikola Raičević pogodio jedno od dva dosuđena bacanja, što je bio poslednji koš na meču, iako je to što je preostalo još 59 sekundi aktivne igre signaliziralo da nikako nije gotovo.

Aleksinačni su se celi dali u odbranu, a Mladost u napad i "pucanje na veliko". Ispostavilo se da se defanzivna strategija više isplatila, jer su domaći promašili dve trojke, te je meč završen trijumfom gostiju za pola koša (80:79).

Napredak je bolje otpočeo meč i početkom druge četvrtine poveo sa dvocifrenom razlikom. Do kraja poluvremena domaćin je smanjio na -3 (38:41), a pred kraj trećeg kvartala i poveo. Ipak, Aleksinčani su uspeli da u poslednjem minutu povrate minimalnu prednost. Do kraja je nisu ispustili, iako se vodila žestoka borba na parketu hale "Master".

Jedini predstavnik juga Srbije u KLS-u sada ima polovičan učinak od 10 pobeda i isto toliko poraza i nalazi se na 8. poziciji na tabeli.

Sledeće, 21. kolo KLS-a, zakazano je za utorkak, 18. februar, pošto se za vikend igra Kup Radivoja Koraća. Upravo jedan od učesnika završnog turnira nacionalnog Kupa - čačanski Borac, gostovaće Napretku u utorak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: