Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 3. 6. 2019.

| Sport

Aleksinčanin otišao u Bukurešt da se kali, vratio se kao evropski prvak

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Filip Trajković
Prvi Srbin sa medaljom evropskog džiju-dđicu prvaka; foto: Džiju-džicu klub N i F

Po godinama još junior Filip Trajković otišao je na Evropsko prvenstvo za seniore, kažu u njegovom klub N i F iz Aleksinca, kako bi se kalio za svetsku i kontinentalnu smotru u mlađoj kategoriji. Ipak, u Bukureštu je prevazišao očekivanja, savladao svetskog prvaka i viceprvaka i okitio se zvanjem evropskog šampiona u džiju-džicuu, u klubu kažu - postao je prvi Srbin sa ovom titulom.

O velikom uspehu borca iz Aleksinca svedoči i to što je on, navode u klubu, prvi Srbin koji se domogao evropskog trona, a uz to mu je ovo bio debi prvenstvu ovog kalibra.

Cilj je bio da se kao mlad takmičar kali za predstojeće juniorsko Evropsko i Svetsko prvenstvo koja se održavaju krajem godine. Međutim, Filip je prevazišao samog sebe i u Bukureštu osvojio titulu evropskog šampiona za seniore. Filip je pokazao da izrasta u vrhunskog takmičara pred kojim je blistava karijera - poručuju u njegovom klubu.

Ovo mu je pošlo za rukom iako ga žreb nije mazio. Na prvom koraku borio se sa nekadašnjim juniorskim prvakom Evrope Nemcem Maksimijanom Štrausom, koga je pobedio sa 16:14. U polufinalu ga je čekao aktuelni svetski prvak Rus Mihail Koštjuk, a mladi Aleksinčanin je u dramatičnoj i neizvesnoj borbi slavio sa 18:17. U poslednjem okršaju Trajkovića je čekao svetski vicešampion Aleksandar Perez iz Francuske.

U prvom delu meča Francuz je napravio par manjih grešaka koje je Filip uspešno kaznio i poveo sa čak 5 poena razlike. Iskusni Perez se sa nekoliko vezanih poena vratio u meč, ali je Filip u maniru iskusnih takmičara uspešnim taktičkim manevrima uspeo da osvoji dva poena i rutinski meč privede kraju pobedivši sa 19:17 - kažu u klubu N i F.

Tako je Aleksinčanin stigao do evropskog trona u kategoriji do 94 kg, u kojoj je bio najmlađi takmičar, s obzirom na to da ima svega 20 godina.

Inače, Evropsko prvenstvo je održano u Bukureštu i okupilo je oko 700 takmičara iz 25 zemalja. Među njima je bila i reprezentacija Srbije, čiji je član bio Trajković, a tokom celog šampionata pomagali su mu njegov trener i otac Dragan Trajković i selektor reprezentacije Srbije Janoš Kopas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: