Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 4. 6. 2018.

| Sport

Aleksinčanina povreda zaustavila na putu do evropske medalje

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
nikola trajkovic
Debi završio među deset najboljih; foto: klub N&F

Završio je nastup na Evropskom prvenstvu mladi aleksinački borac Nikola Trajković na 9. mestu u svojoj kategoriji. Iako debitant u reprezentaciji Srbije Trajković je odlično otpočeo džiju-džicu takmičenje koje se održavalo u Poljskoj, ali je onda obnovio raniju povredu i izgubio šansu za osvajanje medalje.

U prvom meču Trajković je savladao Grka Dimitrios Gkaintatzisa i zakazao duel sa svetskim prvakom Ilijom Borokom iz Rusije. Vodio je Aleksinačnin tokom celog tog meča, ali je u poslednjem minutu poražen, pa je morao u repasaž. Tu se susreo sa bivšim juniorskim svetskim prvakom u džudou Crnogorcem Arsom Milićem.

U repasažu Nikola je radio sa reprezentativcem Crne Gore Arsom Milićem, inače bivšim juniorskim svetskim prvakom u džudou, kada je u prvih 30 sekundi obnovio staru povredu desne prepone i nakon dve intervencije lekara uspeo da nastavi meč, ali nije uspeo da ostvari pobedu te je ispao iz trke za medalju - kažu u klubu N&F.

Iako se povredio i tako izgubio šanse za osvajanje medalje, u klubu N&F veoma su zadovoljni njegovim nastupom.

Ovo je zapažen uspeh s obzirom da je kao najmlađi takmičar u seniorskoj konkurenciji ušao u Top 10 najboljih takmičara Evrope u svojoj kategoriji. Nikola se dosledno borio protiv znatno starijih i iskusnijih protivnika, pokazao da se može s njima ravnopravno nositi, pokazao da napreduje i izrasta u vrhunskog takmičara i da njegovo vreme tek dolazi - kažu u aleksinačkom klubu.

Sada je problem što će zbog obnovljene povrede Trajković morati da miruje, pričaju u njegovom klubu, što će ga odvojiti od treninga najmanje dva meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: