Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 30. 4. 2019.

| Sport

Aleksinčaninu zamalo umakla bronza na Grend slemu u Parizu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Filip Trajković džiju-džicu
I dalje najbolji na svetu u svojoj kategoriji; ilustracija; foto: Džiju-džicu klub NiF Aleksinac

Na najvećem Grend slem džiju-džicu turniru na svetu, kažu u klubu N&F, Aleksinčanin Filip Trajković borio se sa znatno starijim i iskusnijim reprezentativcima i ostvario polovičan učinak - po 2 pobede i poraza. U borbi za bronzu je i vodio protiv Donija Donkera, ali je pad koncentracije Srbina u završnici doneo pobedu iskusnom Holanđaninu.

Žreb nije mazio aleksinačkog borca koji se nadmeće u juniorskoj konkurenciji, pošto mu je već u prvom kolu dodelio aktuelnog svetskog prvaka iz Rusije Mihaila Kostiuka. Rus je slavio lako, rezultatom 13:4, pa je Trajkoviću ostala nada da se preko repasaža plasira dalje.

I tamo ga je sačekao još jedan Rus Nikita Rtischev, koga je Aleksinčanin pobedio rezultatom 8:6. Potom je još jednom trijumfovao, ovog puta ful-iponom savladao je Italijana Kristiana Dedu, čime se plasirao u finalni blok i borbu za bronzanu medalju.

U borbi za 3. mesto i bronzanu medalju radio je sa iskusnim Holanđaninom Donijem Donkerom – inače osvajačem mnogih medalja sa svetskih i evropskih prvenstava, otvorenih i Grend slem turnira. Filip se ravnopravno borio i čak vodio sa 13:11, ali pred sam kraj meča usled pada koncentracije i nedostatka sportske rutine izgubio je borbu i tako ostao bez medalje - kažu u aleksinačkom klubu.

Iako je ostao bez medalje, Trajković je osvojio nove bodove za Svetsku rang listu i učvrstio se na 1. mestu kategorije juniora do 94 kg, na kojoj se nalazi od sredine prošle godine.

Na ovom Grend slem turniru, Filip je opravdao poverenje trenera i Saveza, pokazao je takmičarsku stabilnost i taktičku zrelost, kao i da se još sada kao junior nalazi u samom svetskom vrhu. Iako ostaje žal za porazom za medalju – ipak pred njim je velika budućnost i tek dolazi njegovo vreme - rekli su u klubu N&F.

Inače, Pariz open je turnir na kome pravo nastupa imaju samo reprezentativci, i to oni koji su se kvalifikovali prethodnim rezultatima, ali i za koje nacionalni savez da odobrenje. U tako probranom društvu našlo se 500 boraca iz 25 država iz celog sveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: