Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 20. 11. 2013.

| Sport

Andrea Lekić: "Radujem se igranju u Čairu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti, Serbia2013.com
andrea-lekic.jpg
Andrea Lekić u hali Čair; foto: Petar Stošić

Kapiten ženske rukometne reprezentacije kaže da joj je žao što do kraja Svetskog prvenstva Srbija ne može da igra u Nišu jer bi medalja bila bliža. Svetsko prvenstvo počinjue 6. decembra utakmicom u Nišu.

Jedna od najboljih igračica Srbije Andrea Lekić rekla je u intervjuu za portal Svetskog prvenstva Serbia2013.com da je Niš najbolji domaći teren za rukomet.

- Izuzetno se radujem igranju u Čairu i žao mi je što do kraja prvenstva ne možemo da igramo u Nišu. Medalja bi bila bliža. Niška publika poznaje rukomet, voli ga, zna da izvrši pritisak kada treba. Nišlije su drugačije, daju neku novu draž i ton igri. Nadam se da će nam dati krila pred nastavak prvenstva u Beogradu. Videla sam da je bilo puno dece na promociji prvenstva u centru Niša. Jako mi je drago zbog toga - rekla je Andrea.

Srbija će u grupnoj fazi igrati u Nišu, a nalazi se u B grupi sa ekipama Danske, Brazila, Japana, Kine i Alžira.

- Brazil nam je najveći konkurent. Reč je o ekipi koja je dugo godina zajedno i koja se sprema za Rio 2016. Njih 10 igra zajedno u austrijskom Hipu, što dovoljno govori samo za sebe. Imaju fenomenalne igračice, što su pokazali u poslednje vreme fantastičnim partijama. Tu je i Danska, izuzetna reprezentacija - dodaje Lekić.

cair Rukometašice Srbije u hali Čair; foto: Petar Stošić

Nišlije nisu imale prilike da u svom gradu vide srpske rukometašice na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Sada imaju priliku da pokažu kako se navija za državni tim.

- Lepo je reči da je prošle godine oboren rekord, ali ako publika nije na onom nivou da pravi razliku i pomaže nama, onda je bolje igrati, recimo, pred 7.000 Nišlija, u punoj hali, gde protivniku klecaju kolena. Teško je napuniti halu od 22.000 sedišta, pa i kada imate odličnih 13.000, to je samo nešto više od polovine. Hvala svima koji su nas podržavali, nadam se da će to uraditi opet, kao i da ćemo privući neku novu publiku, kojoj se svidelo kako smo igrali i ponašali se prošlog decembra - kazala je Andrea Lekić.

Svetsko prvenstvo počinje 6. decembra utakmicom Srbije i Japana u hali Čair, a trajaće do 22. decembra. Karte za Svetsko prvenstvo su u prodaji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: