Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 4. 6. 2021.

| Sport

Anketa JV: Podeljena mišljenja čitalaca da li stadion "Čair" treba da nosi Piksijevo ime

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Podeljena mišljenja; foto: Vanja Keser

Na pitanje u anketi Južnih vesti "Da li "Čair" treba da promeni ime u "Dragan Stojković Piksi?" glasala su ukupno 1.002 čitaoca, a rezultati pokazuju da su Nišlije podeljene po tom pitanju - razlika između opcije "da" i "ne" je u samo 11 glasova, a ipak više je onih koji nisu za promenu imena stadiona.

488 glasova ili 48.7 % anketiranih se protivi ideji promene niškog fudbalskog stadiona, dok 477 glasova ili 47.6 % anketiranih želi da stadion ponese ime proslavljenog NIšlije.

Anketa
Inicijativu da se gradski stadion, na kom svoje utakmice igra i Fudbalski klub Radnički, preimenuje i ubuduće nazove po Draganu Stojkoviću Piksiju, podnelo je Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule "Sokak", a podržali su predsednik Gradske opštine Bratislav Vučković, kao i gradonačelnica NIša.

Ipak, mišljenje Nišlija, sudeći prema anketi, podeljena su, a od ukupnog broja anketiranih bilo je i onih koji se nisu odredili prema toj ideji - 37 glasova ili 3.69 % nije imalo stav.

Dragan Stojković je rođen 3. marta 1965. godine u Nišu, a fudbalsku karijeru je započeo upravo u Radničkom, gde je za 4 sezone odigrao 69 utakmica i dao 8 golova.

Inače, nije uobičajeno da stadioni dobijaju ime po bivšim legendama klubova koji su i dalje živi, tako je stadion Vojvodine poneo ime Vujadina Boškova tek nakon smrti legendarnog fudbalera i trenera, a još svežiji je primer Dijega Armanda Maradone po kome od skora stadion u Napulju nosi ime.

Inicijativa za tako nešto postajala je i za života popularnog El Pibea, ali su čelnici grada to odbijali, sve do nekoliko dana posle njegove smrti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    23:43 // 5. 6. 2021.

    Ma kakav Piksi. To bi bila sramota za grad i klub za koji nije uradio ništa. Nije zaslužio uopšte.

  • Dule

    09:28 // 5. 6. 2021.

    Stadion Vojvodine se zove Karađorđe, a sportski kompleks i trening centar u Veterniku se zove po Vujadinu Boškovu.

  • Aca

    20:54 // 4. 6. 2021.

    Da mu nije taj Radnički ponavljao bi školu bio je nedovoljan učenik a po njemu nikako ne moze da stadion nosi ime ja ne znam čija je to glupa ideja!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: