Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 17. 5. 2019.

| Sport

Antić: Dinamo će podneti prijavu protiv nekih tabloida i Poledice

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
dinamo
"Nećemo da dozvolimo da nas neko blati"; ilustracija; foto: JV/M.T.

Nakon što su brojni mediji objavili da meč između Spartaka i Dinama nije bio regularan jer na klupi gostiju nije bilo ni prvog, a ni pomoćnog trenera - protokol i snimci dokazali su suprotno. Zato predsednik vranjskog fudbalskog kluba Dragan Antić najavljuje tužbe protiv "pojedinih" tabloida i predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice.

Ubrzo posle završetka utakmice 36. kola Superlige, u kojoj je Dinamo pobedio nakon preokreta, Poledica je na svom Tviter nalogu objavio da na početku meča na klupi Spartaka nije bilo šefa stručnog štaba i njegovog pomoćnika. Napisao je i da u tim uslovima meč ne bi smeo ni da počne i da je morao biti registrovan službenim rezultatom.

Nakon što su informaciju o navodnoj neregularnosti preneli brojni tabloidi, oglasio se Spartak, kao i Superliga, demantujući navode. Iz Superlige navode da su ovi napisi “neozbiljni, neprovereni i kao takvi u velikoj meri urušavaju ugled klubova i takmičenja”. Zato su skrenuli pažnju da su i novinari i fudbalski radnici dužni da tvrdnje dobro provere.

Naime, nakon utakmice novinarima se obratio pomoćni trener Ljubiša Dunđerski, ali je konferenciju za medije šef struke Spartaka Predrag Rogan "preskočio" jer je isključen u 55. minutu meča. Zbog "nesportske reakcije na sudijsku odluku" na ovom meču Rogan je čak i kažnjen, navode u Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, pa će morati da plati 20.000 dinara.

Usledilo je izvinjenje Poledice, ponovo putem Tvitera.

Izvinjavam se za ovu informaciju, slagali me prijatelji kojima sam verovao. Od danas bivši prijatelji, nije to ni loše ponekad, ljudi uglavnom padaju na glupostima. Rogan je bio prisutan na utakmici, ali nije na konferenciji za medije - poručio je predsednik Nezavisnosti.

Ipak, izvinjenje predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, bar po rečima Antića, neće spasiti tužbe. On kaže da nije prvi put da Poledica iznosi neproverene informacije i neistine o Dinamu, te da ovaj klub to neće dozvoliti.

Nećemo da dozvolimo da nas niko više blati, jer pokušavaju svim silama da nas prikažu u lošem svetlu, kao Dinamo je najcrnji klub u Superligi. Ne obraćaju pažnju na druge klubove. Ja ne znam šta im smeta Dinamo, možda zato što imamo najviše publike u celoj Srbiji. Mislim da je to bruka i sramota, ali to rade pojedinci koji žele da nanesu zlo Dinamu - priča popularni Recko.


Dinamo da se izjasni povodom ponašanja navijača

Dešavalo se još štošta na ovoj utakmici. Tako iz Disciplinske komisije FSS-a navode da je Dinamo pozvan "da se izjasni povodom ponašanja navijača", odnosno incidenta kada su njegovi navijači gađali pomoćnog sudiju novčićima. To znači da će se o kazni za vranjski klub, iz koga se inače često žale na manjak para, pa i protestuju, odlučiti na nekoj od narednih sednica Disciplinske komisije.

Buru nakon meča izazvala je i izjava šefa struke Dinama Dragana Antića da je "polomio pola svlačionice", a "nekima možda i vaspitnu udario". I povodom ove izjave oglasio se Mirko Poledica putem Tvitera, postavivši pitanje da li je regularna utakmica tokom koje se vrši nasilje prema igračima.

Niko nikada nije postavio pitanje da li je utakmica regularna ako trener jedne ekipe izjavi posle utakmice da je na poluvremenu polomio pola svlačionice i tukao igrače? Da li je regularna utakmica gde se za vreme utakmice vrši nasilje prema igračima - "tvitnuo" je Poledica.

I komentarisanje ove izjave zamerio je Antić Poledici. Popularni Recko već je za Južne vesti rekao da je to bila šala, iako na konferenciji nakon meča, na kojoj je dao spornu izjavu, nije to naglasio, pa su brojni mediji preneli da je tukao fudbalere u svlačionici.

Pisao je kako sam ja tukao igrače, ja u šali, zezao sam se. Bilo je u svlačioci 30 fudbalera neka neko kaže da sam nekoga udario - priča Antić.

Podsetimo, Dinamo je u ovoj utakmici slavio sa 2:1, zbog čega je i dalje konkurentatan za opstanak u Superligi. Meč poslednjeg kola igra u nedelju, 19. maja u Bačkoj Palanci, a timu iz Vranja potrebni su remi ili pobeda, u zavisnosti od ishoda utakmice Rada i Zemuna, kako bi obezbedio baraž ili direktni opstanak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: