Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 9. 7. 2018.

| Sport

Atletičari iz Niša osvojili pet medalja na Prvenstvu Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vladimir Živković i Kostadin Nikolić, foto AK Radnicki Nis
Vladimir Živković i Kostadin Nikolić na pobedničkom postolju; foto: AK Radnički Niš

Na Prvenstvu Srbije za seniore i mlađe seniore takmičari tri niška atletska kluba osvojili su četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Najuspešniji je bio član Atletskog kluba Radnički Kostadin Nikolić koji je vicešampion Srbije u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

Prvi put posle pet godina stigla je medalja iz sprinta u Niš, kažu u Atletskom klubu Radnički, a 20-godišnji Kostadin Nikolić je rezultatom 10,73 postavio i lični rekord koji mu je doneo dve srebrne medalje - u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

Ovo je veliki uspeh, baš smo zadovoljni. Očekujemo poziv u reprezentaciju za Prvenstvo Balkana koje je 21. i 22. jula u Bugarskoj. Nikolić je ovaj rezultat ostvario posle povrede zbog koje je pauzirao 11 meseci - kaže Vladimir Živković, trener Radničkog.

Predstavnice Atletskog kluba Niš osvojile su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Tijana Savićević je bila druga u disciplini 3.000 m hodanja sa rezultatom 14:47,30, dok je Danijela Živković bila treća u bacanju kladiva (40,12 m).

Ženska štafeta Atletskog kluba Železničar bila je druga u disciplini 4x400 m, a u konkurenciji je bio samo još Partizan koji je bio prvi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: